Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ’nun katılımıyla gercekleştirildi. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bursa Turkiye ’nin gozbebeği. Pandemi surecinde Bursa onemli işlere imza attı. Bursa ’nın nabzını herkesin iyi tutması lazım. 365 oda ve borsa başkanımızın tamamıyla gurur duyuyorum.” dedi.
Bursa iş dunyasının catı kuruluşu BTSO ’nun Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı video konferans yontemiyle gercekleştirildi. BTSO meclis uyeleriyle bir araya gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu iş dunyası temsilcilerinin sorularını cevapladı. BTSO ’nun kent ve ulke ekonomisi icin onemli calışmalara imza attığını belirten Hisarcıklıoğlu, başarılı calışmalarından dolayı BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yonetim kurulu ve meclis uyelerini kutladı. BTSO meclis uyeleriyle bir araya gelmekten dolayı buyuk mutluluk duyduğunu ifade eden Hisarcıkloğlu, “Pandemi surecinde Bursa onemli işlere imza attı. Bursa Turkiye ’nin gozbebeği. Bursa ’nın nabzını herkesin iyi tutması lazım" diye konuştu.
"BURSALI TOGG 2022'DE YOLLARDA"
Turkiye ’nin yerli ve milli otomobili TOGG ’a Bursa ’nın ev sahipliği yapacağını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Bursa ’nın otomotiv yan sanayisinde Turkiye ’nin en onemli merkezlerinden biri olduğunu ifade etti. Onumuzdeki aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte temel atmayı hedeflediklerinin bilgisini veren Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yerli ve milli aracta yan sanayi cok onemli. İlk cıkacak aracımızda yuzde 51 yerlilik oranına ulaşmayı istiyoruz. Yeni bir teknolojik arac. TOGG icin sektor temsilcilerimiz ve universitelerimiz ile birlikte calışacağız. Hedefimiz 2022 sonunda yuzde 51 yerlilik oranına sahip ilk aracı banttan indirmek. İki sene sonra da bu yerlilik oranını yuzde 75 ’e cıkarmayı hedefliyoruz. Tabii burada Bursa sanayisi her zaman cok onemli olacak. Bursa otomotiv yan sanayisi bizim gururumuz. Bursa iş dunyasının vereceği katkı cok onemli. Butun bu konularla alakalı İbrahim Burkay kardeşim ile goruştuk. Artık Bursalı TOGG var. Bursa ’nın sektordeki tecrubelerinden istifade etmeyi istiyoruz" ifadelerini kullandı.
“ODA VE BORSALARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ"
Turkiye ’deki oda ve borsaların pandemi surecinde onemli calışmalar yuruttuğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şoyle devam etti: “Salgın surecinde odalarımız ve borsalarımız buyuk bir gorevi başarıyla yerine getirdiler. Bizler TOBB olarak hukumetle iş dunyamız arasında kopru gorevi ustlendik. Sıkıntıların en hızlı şekilde cozulmesi icin calıştık. 15 Mart ile başlayan surec icerisinde 365 oda ve borsa buyuk bir sınav verdi. ‘Oda ve borsa ne iş yapar? ’ sorusunun cevabını cok guzel bir şekilde verdiniz. Her gun butun sorunları TOBB bunyesinde topluyoruz. BTSO Başkanımız İbrahim Burkay kardeşim uyelerden gelen tum talepleri bizlere ulaştırıyor. Tum oda ve borsa başkanımızla gurur duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun. İlk olarak 18 Mart ’ta Sayın Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız toplantıda oda ve borsalarımızdan gelen 70 maddelik oneriyi butun meslek orgutlerinin onunde o gun sunduk. Bu taleplerin yuzde 99 ’u hayata gecti. Vergi odemeleri, SGK odemelerinin otelenmesi, kısa calışma odeneğinin devreye girmesi ve kredilerin devreye girmesi gibi bircok konuyu cozume kavuşturduk.”
BTSO ’YE NEFES KREDİSİ TEŞEKKURU
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ’nın nefes kredisine en fazla katkı sağlayan odaların başında yer aldığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Bu yıl 17. kez gercekleştirdiğimiz nefes kredisi firmalarımızın finansman ihtiyacına onemli bir katkı sundu. Bu noktada BTSO Başkanımız İbrahim Burkay ve yonetim kuruluna emeklerinden dolayı teşekkur ediyorum.” dedi.
“ULKEMİZİN HEDEFLERİ İCİN YILMADAN CALIŞACAĞIZ”
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, salgın doneminde gerek sağlık alt yapısı gerekse de kalkınma hedeflerine donuk normalleşme adımlarıyla Turkiye ’nin dunyanın sayılı ulkeleri arasındaki yerini aldığını soyledi. Yatırım ortamının iyileştirilmesi yonunde başarıyla gercekleştirilen eylem planlarının iş dunyasına guven ve umut verdiğini kaydeden Başkan Burkay, “Katma değerli uretim ve ihracatla birlikte istihdamı koruma duruşumuzdan da taviz vermeden inşallah bu zorlukları hep birlikte aşacağımıza ve cok daha guclu bir Turkiye idealine ulaşacağımıza yurekten inanıyoruz. Kısa calışma odeneğinden kredi paketlerine, vergi duzenlemelerinden nakdi yardımlara kadar iş dunyamızın tum aktorlerine temas eden destekler buyuk onem taşıyor.” ifadelerini kullandı.
“GUCLU İLETİŞİM AĞIMIZ”
BTSO olarak Bursa iş dunyası temsilcileri arasında guclu bir iletişim koprusu kurduklarını belirten Başkan Burkay, “BTSO olarak uyelerimizle, TOBB ve devlet kurumlarımızla surekli iletişim halinde olduk. 63 komitemizin tamamında butun meselelere yonelik cozum onerilerini ve talepleri rapor halinde surekli TOBB ile paylaşıyoruz. Şu an takip ettiğimiz bircok konu var. Her hafta bu konuları guncelliyoruz. Bu donemde TOBB ve Odamız arasındaki iletişim ağı ve işbirliği en ust seviyede. İş dunyamıza sunulan destekler icin TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ’na teşekkurlerimi sunuyorum.” ifadeleri kullandı.
BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da butun devletlerin ve milletlerin sosyal ve ekonomik hayatı derinden etkileyen bu salgına karşı mucadele ettiğini soyledi. Turkiye ’nin bu donemde toplumsal dayanışmanın en guzel orneklerini sergilediğini ifade eden Ali Uğur, 45 bini aşan uye sayısı ile Turkiye ’nin en koklu ve en guclu ticaret ve sanayi odası olan BTSO ’da pandeminin başlangıcından bu yana ciddi bir calışma icerisinde olduğunu dile getirdi. Uğur, “Bugune kadar mucadele ettiği tum kriz donemlerini başarıyla atlatan ve kuresel krizler karşısında direncli bir yapısı bulunan ulkemizin koronavirus salgını nedeniyle ortaya cıkan olumsuzlukları da en kısa surede geride bırakacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
OSMAN NEMLİ GOREVİNİ YUKSEL TAŞDEMİR'E DEVRETTİ
BTSO Yonetim Kurulu ’nda gorev yapan ve iş yoğunluğu sebebiyle gorevini Yuksel Taşdemir ’e teslim eden Osman Nemli, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yonetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay, yonetim kurulu ve meclis uyelerimiz ile birlikte guzel calışmalar yaptık. Bundan sonra da Bursa ’mız icin calışma gayreti icinde olacağız. Bizlere bu fırsatı veren iş dunyası temsilcilerimize şukranlarımı sunuyorum.” dedi.
TOGG Bursa uretimiyle 2022 yılında yollarda olacak
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG Bursa uretimiyle 2022 yılında yollarda olacak
-
11-09-2022, 23:05:09