Yerli otomobilin uretileceği şehir olarak tercih edilen Bursa, BTSO liderliğinde yurutulen ileri teknoloji odaklı calışmalarla projeye hız kazandırmaya hazırlanıyor.

Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Bursa milletvekilleri ile Bursa ’daki oda ve borsa başkanlarının buluştuğu toplantıda konuşan BTSO Yonetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Millî teknoloji hamlemizin en onemli atılımı olan yerli otomobil projesi icin kurulacak platforma en yuksek seviyede katkı sağlamaya hazırız” dedi. Şehrin otomobil sektorunde sahip olduğu uretim yeteneği, yetişmiş insan kaynağı ve lojistik imkanlarıyla tarihî bir sorumluluğu yerine getireceğini ifade eden Başkan Burkay, “Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ustlendiği liderlik yerli otomobil projesinin hayata gecirilmesinde itici guc oldu. Kendisine kentim ve iş dunyamız adına şukranlarımızı sunuyorum. Sayın Başkanımızın vizyonu doğrultusunda kurulması planlanan Yerli Otomobil Platformu'na da Bursa iş dunyası olarak en yuksek katkıyı sağlamaya hazırız” diye konuştu.

“Butun kaynaklarımızla yerli otomobilimizi destekliyoruz”

BTSO bunyesinde faaliyet gosteren Otomotiv ve Taşıt Konseyi'nin ortak akılla geliştirdiği calışmalarla ilgili acıklama yapan İbrahim Burkay, “Son 7 yılda geliştirdiğimiz projelerle sektorun gelecek 50 yılının teknolojisini kurguluyoruz. Bu noktada ozellikle BUTEKOM catısı altında hayata gecirdiğimiz İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mukemmeliyet Merkezi ile mikromekanik ve mikroelektronik alanlarda Bursamıza kazandırmaya hazırlandığımız mukemmeliyet merkezlerimiz, gerek yerli otomobilimizin teknolojik donanımlarının geliştirilmesinde gerekse de otonom suruş yazılımlarında cok onemli rol oynayacak. Diğer taraftan UR-GE ve kumelenme faaliyetlerimizle bin 400 firmamızın yetenek matrislerini cıkardık. Tum yatırımlarımız va kaynaklarımızla yerli otomobil projesinin destekcisiyiz.” dedi.