Turkiye'nin yerli otomobili TOGG, Las Vegas'ta duzenlenecek tuketici elektroniği fuarında gorucuye cıkacak. Ocakta duzenlenecek fuarda dunyanın en buyuk teknoloji firmaları yer alıyor.​
TOGG yeni hamlesini duyurdu. Turkiye'nin otomobili dunyaya tanıtılacak. Tanıtılacağı ilk fuar olacak CES 2022 ile ilgili TOGG'un sosyal medya hesabından acıklama yapıldı.

Acıklamada "Bu yıl 55'incisi duzenlenen, teknoloji Munih Otomobil Fuarı, pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra ilk kez fiziksel olarak duzenlenmişti. Elektrikli otomobillerin ağırlıkta olduğu fuara TOGG'un katılmaması merak konusu olmuştu. Dunyasının onemli buluşma noktası CES'te olacağız" ifadelerine yer verildi.

TOGG yoneticisi Gurcan Karakaş ise, klasik otomobil fuarlarında olmayacaklarını, teknoloji fuarlarına katılacaklarını dile getirdi.

CES sadece teknoloji devlerinin bir araya geldiği yer olarak değil, otomobil firmalarının en yeni teknolojiye sahip otomobillerini sergilediği bir organizasyon olarak da biliniyor.

Gecen yıl pandemi nedeniyle fuar, dijital ortamda yapılmıştı. Bu yıl ise aşılamalarla birlikte normale donen hayat sayesinde fuar yuz yuze yapılabilecek.

Tabi pandemi nedeniyle onlemler de devam ettiği icin aşı olmayanların giremeyeceği de duyuruldu.

TOGG tesisinde uretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son ceyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor.

Gemlik tesisinde uretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacağı da acıklandı.

Uretim başlangıcında yerlilik yuzde 51 olacak. 2025 yılında yerlilik oranı yuzde 68'e kadar ulaşacak. 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model uretilecek.

Turkiye'nin yerli otomobili şimdiden merakla bekleniyor.