ŞARJ HİZMETİNE YONELİK KANUN TEKLİFİ ONAYLANDI
Yılmaz, şarj hizmetine yonelik hukumlerin de icinde bulunduğu kanun teklifinin iki gun once TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonunda kabul edildiğini anımsatarak, teklifte ikincil mevzuatın hazırlanması icin 3 aylık sure ongorulduğunu belirtti.
İkincil mevzuatın yayımlanmasından sonra halihazırdaki şarj istasyonlarına, durumlarını kanuna uyumlaştırmaları icin 4 aylık sure verileceğini ifade eden Yılmaz, şoyle devam etti:
"ŞARJ AĞI LİSANSLARI AKARYAKIT LİSANLARINA BENZEYECEK"
" 2022'nin ilk yarısı bitmeden şarj hizmetine ilişkin mevzuat altyapısını tamamlamış ve bu doğrultuda şarj hizmetine başlamış olacağımızı duşunuyorum. Şarj hizmeti lisansa tabi bir faaliyet olacak. Lisans, şarj ağını işletecek kişiye verilecek. Şarj istasyonları ise lisansa tabi olmayacak. Şarj istasyonlarını lisans sahibi kurup işletebileceği gibi, lisans sahibi sertifikalandırdığı ucuncu taraflara ait istasyonlarda da bu hizmet sunabilecek. Şarj ağı işletme lisansları akaryakıt dağıtım lisanslarına benzer bir şekilde olacak. Herhangi bir ihale veya munhasırlık olmayacak ama teşvik veya başka yollarla istasyon kurdurulma yontemi duşunulebilir. Yapılacak ikincil duzenlemeleri kamuoyu goruşune acacağız. Konuyla ilgili her kesimden katkı ve onerileri de bekliyoruz.
ONEMLİ BİR İHRACAT KALEMİ OLACAK
Yerli şarj istasyonlarıyla ilgili yerli uretim calışmalarından da bahseden Yılmaz, "Yerli şarj istasyonunu uretebilir seviyedeyiz. Yerli şarj unitesi ureten firmalarımız var. Gelecekte bu, onemli bir ihracat kalemimiz olacak. Orneğin bizim kuruma kurulmuş olan istasyon, guneşten besleniyor ve yerli" acıklamasını yaptı. Arac şarj unitelerinin maliyetinin gucune gore değiştiğini ifade eden Yılmaz, "2 bin dolarlık da 30 bin dolarlık da var. Seri uretime gecildiği takdirde bu maliyetler cok ucuzlayabilir. Yaygınlaştıkca fiyatlar duşecek. Şarj istasyonlarının coğu evde olacak" ifadelerini kullandı.
TOGG icin şarj ağı lisansları akaryakıt lisansları gibi olacak
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG icin şarj ağı lisansları akaryakıt lisansları gibi olacak
-
11-09-2022, 23:02:14