Bilindiği uzere Turkiye ilk ve tek yerli otomobili TOGG icin geri sayıma gecmiş durumda. TOGG ilk tanıtıldığında tum Turkiye olarak goğsumuz kabarmıştı. Son derece ciddi ve somut adımlar atılan TOGG projesinde artık sona gelindi.

Hatta gectiğimiz gunlerde Honda ’nın kapanan fabrikasında gorev yapan Murat Akdaş ’ın 63 kişilik ekibiyle TOGG ’a geciş yaptığını da oğrenmiştik.

Bunların hepsi gelecek icin umit vaat eden hamleler. Keza kısa sure once TOGG ’un uretim bandından ilk goruntuler paylaşılmış ve akabinde de TOGG İstanbul Park pistine cıkmıştı.

Elbette bunlar bizlerin goğsunu kabartacak gelişmeler. Fakat gunun sonunda herkesin cok merak ettiği onemli bir soru var. TOGG fiyatı kac TL olacak?

TOGG fiyatı sonunda ortaya cıktı!​
Şimdilik bu konu hakkında TOGG ’dan yapılmış bir acıklama yok. Fakat gectiğimiz gunlerde İnci Sozluk ’un kurucusu olan Serkan İnci TOGG ’un uretim maliyetine ilişkin bazı bilgiler paylaştı.

Bu bilgilerde TOGG ’un uretim maliyetinin 40 bin Euro olduğunu belirtti. Peki uretim maliyeti 40 bin Euro olan bir otomobilin tuketiciye yansıması nasıl olacak?

Eğer TOGG bazı vergilerden muaf tutulursa o zaman işler biraz değişebilir. Keza bu sefer de TOGG ’un fiyatı 700 bin TL civarında bir meblağa denk duşecektir.