Bakan Varank, Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'na atanan CEO ile ekibinin son derece tecrubeli ve profesyonel olduğunu belirterek, “Cok ozverili calışıyorlar. Arkadaşımızın gelmesiyle aslında asıl proje de başlamış oldu. İş akışları ortaya cıkarıldı. İş akışları planlandığı gibi devam ediyor. Turkiye'nin otomobilinin prototipini gormuş olacağız. Şu anda iki boyutlu cizimler tamamlandı, oldukca guzel bir arac ortaya cıktı. Sayın Cumhurbaşkanımıza iki boyutlu cizimlerini arz ettik.” diye konuştu.
Surekli mesaj alıyoruz
Yeni surecte projede her şey planlandığı gibi gittiğini, 2022 yılında yerli otomobili caddelerde goreceklerini kaydeden Varank, “Şu anda planda bir sıkıntı yok. Girişim gurubu cağı yakalamış, bu fırsat penceresini değerlendirmiş olarak bir modeli ortaya cıkaracak. Bu modelin tutulacağına inanıyorum. Ortaya koyacakları arac sınıfının en iyisi bir elektrikli otomobil olacağı icin pazar sıkıntısı yaşanacağını duşunmuyorum. Bunun icin elektrikli aracların altyapısı ile ilgili işlemleri en kısa zamanda Turkiye'de gercekleştireceğiz. Cağın gereklerine uygun bir otomobil ortaya cıkaracağından ihracatı da yakalayacağımıza inanıyorum. Vatandaşlarımızdan, kamu kurumlarından, kamu gorevi yapan Sivil Toplum Kuruluşlarından ‘Şu arac cıksa da kendi aracımıza binsek' diye surekli mesajlar alıyoruz.” dedi.
300 kişiye ulaşacak
Varank, 3 boyutlu cizimler ve muhendislik calışmaları surduğunu anlatarak, “Şu anda projenin Ar-Ge boyutu ile ilgili faaliyetlerde 40 kişilik muhendis ağırlıklı bir ekip sadece şirket icerisinde calışıyor. Bu muhendislik grubu her gun buyuyor. Yıl sonuna kadar 300 kişiye ulaşması bekleniyor. Yeni bir Ar-Ge merkezine taşınacak. İnşallah Turkiye'nin otomobili girişim grubunun Ar-Ge merkezinin de yeni yerini acıklayacağız ve acılışını yapacağız” diye konuştu.
TOGG Girişim grubu cağı yakaladı
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG Girişim grubu cağı yakaladı
-
11-09-2022, 23:01:11