Otomotiv Sanayii Derneği(OSD) Başkanı Haydar YenigunBu soruya uretim yetkinliği, uretim rekabetciliği ve ic pazar olarak uc ayrı perspektifte yanıt vermek faydalı olacaktır.Sanayimiz kuresel capta onemli bir otomotiv ureticisi olarak kendisini ispat etmiş durumda. Uretimimizin yuzde 85'ini ihrac eder konumdayız. Dolayısıyla uretim yetkinliği acısından bakıldığında dunyadaki onemli oyuncularla benzer seviyelerde, hatta bircok ulkeden cok daha başarılı seviyede olduğumuzu soyleyebiliriz.
“BATARYA URETİMİ VE YAZILIMI KONUSUNDA KENDİMİZİ HIZLICA GELİŞTİRMELİYİZ”
Otomotiv ana sanayinin rekabetciliğini etkileyecek en onemli konu tedarik sanayiinin eko-sistemdeki bu donuşumde ne şekilde evrileceği. Bu durumda da ortaya batarya ve batarya yonetim sistemleri cıkıyor. Batarya uretimi alanında yapılacak yatırımlar ve yazılım konusunda ulkemizin kendisini geliştirme hızı sanayimizin yerlilik oranlarında ve rekabetciliğinde belirleyici olacak.
“ELEKTRİKLİ ARACLARIN MALİYET YAPISINDAKİ AZALMA 2027-2030 ’U BULACAK”
İc pazar acısından bakıldığında ise; satınalma gucu, şehirlerin şarj altyapısı, elektirik ve akaryakıt fiyatlandırma politikası, vergilendirme sistemi gibi konular pazarın elektrikli araclara geciş surecini belirleyecek. Elektrikli araclara gecişte ara adım olarak gorduğumuz hibrit aracların son iki yılda pazardaki gelişimini memnuniyetle gozlemliyoruz. Araştırmalara gore elektrikli arac maliyetlerinin icten yanmalı arac maliyetleri seviyelerine ulaşması 2027-2030 yılları olarak ongoruluyor.
“OSD OLARAK GECİŞ İCİN GEREKLİ YATIRIMI YAPIYORUZ”
Elektrikli otomobiller ve Turkiye konusu biz OSD acısından ana sanayii ureticileri olarak elektrikli araclara geciş icin gerekli teknoloji yatırımını yapmakta, kendimizi geleceğe hazırlamaktayız. Ancak bu gecişte sadece ana sanayinin donuşumu yeterli değil. Bu donuşumu değer zincirinin bir butun olarak gercekleştirmesi gerekiyor. Rekabetciliğimizin korunması ancak cozulmesi gereken mevcut yapısal sıkıntıların cozulmesi ve tum paydaşların değişim surecinde ortak donuşumu sağlaması ile soz konusu olabilecek.
TOGG icin Turkiye elektrikli otomobillere ne kadar hazır?
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG icin Turkiye elektrikli otomobillere ne kadar hazır?
-
11-09-2022, 23:00:54