Yerli otomobilin 5 farklı modelinin ilerleyen yıllarda ortaya cıkacağı acıklandı. Elektrikli yerli arac 200 beygir guc ile 7,6 saniye, 400 beygir guc ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek. İşte yerli otomobile dair detaylar…

YERLİ OTOMOBİL NEREDE URETİLECEK?

Tanıtımda yaptığı acıklamada; Yıllardır Turkiye ’nin kendi otomobilini uretmesi gerektiğini, bizim montajcılıktan cok daha iyisine layık olduğunuzu hep dile getiririz. Ulkemizi 350 bini bile bulmayan otomotiv uretim potansiyelinden 1.5 milyonun uzerinde bir otomotiv uretim seviyesine cıkardık. Bu sektordeki ihracatımız 32 milyar dolara ulaştı. Ama maalesef kendi otomobilimizi uretme cabalarımızda uzun sure netice alamadık. Bu konuda bircok adım attık. Girişimde bulunduk. Bizim hayalimiz tum hakları ulkemize ait olan, tasarımcılarımızın emekleriyle yoğrulan, milli teknolojilerle uretilen dunyaya adımızı duyuracak bir otomobile sahip olmaktı. Bunun icin de bir babayiğit arıyorduk. Nihayetinde milletimizin bu hayaline gonul veren babayiğitler ortaya cıktı. Otomobilimiz, Bursa'nın Gemlik ilcesindeki TSK'ya arazide inşa edilecek fabrikada uretilecek.