27 Aralık Cuma gunu Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)'un "yerli otomobilini" gorduk. Uluslararası markaların lansmanlarını aratmayan organizasyonda gizli kalan bir takım şeyler oldu. Otomobilin gelişim surecine ortak olup adı duyulmayan markalardan, tamamıyla Turkiye'de ortaya cıkmış start-up projelere hatta bu organizasyonda calışan Turk muhendislere kadar her şeye gelin birlikte bakalım!
27 Aralık Cuma gunu Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu ’nun ilk meyveleri olan C-SUV ve C Sedan elektrikli otomobiller tanıtıldı. Turkiye ’nin yerli otomobili olan bu modeller tasarımından, teknolojisine, fabrikasından, teşviklerine kadar konuşuldu.
Tanıtım gunu, TOGG ’un Gebze ’de yer alan Bilişim Vadisi ’ndeki merkezinde grubun yoneticileri ve muhendisleriyle bir araya geldik. Ancak bu bir araya gelme protokol gunune katılan herkesi kapsayan bir durumdu. Karşılama ve kayıt masasından sonra gecilen salonda yerli otomobilin sahip olduğu teknolojileri anlatan 4 farklı bolum vardı
Tanıtım saatinden erken bir zamanda orada olduğum icin bu dort bolumu de gezme fırsatı buldum. İlk bolumde nesnelerin internet bağlantısı başlığını konu alan bir bolum bulunuyordu. Burası aslında yerli otomobilin bağlanılabilirlik konusunda neler yapabileceğini ozetleyen bir alan. Evinizde internete bağlı olan tum eşyalarınıza otomobil uzerindeki internet bağlantısı ve belirli menulerden erişip, aktif ya da deaktif edebileceksiniz. Bunları daha kolay yapmanız icinde otomobilin icindeki ekranları kullanabiliyorsunuz.
Bu bolumden ayrıldıktan sonraki durağım otomobilin platformunun ve bataryalarının yer aldığı alandı. Burada platformdan sorumlu muhendis arkadaşlarla konuşma fırsatı buldum. Otomobilin uzerinde bulunan elektrik motorlarının tamamen Turkiye ’ye ait olmadığını ama uretim suresinde her bolumde Turk muhendislerin bulunduğunu acıkca belirttiler.
Aracın en onemli konusu olan platformunun da Turk muhendisler tarafından geliştirildiğini ancak sergilenen platform uzerinde bazı değişiklikler olacağını da acıkca belirttiler. Kişilerle yapılan gizlilik sozleşmelerinden dolayı her ne kadar onları sıkıştırsam da bazı sorulara cevaplar alamadık. Bu cevapları belirli bir sure sonra TOGG ’tan direkt olarak alabileceğiz.
TOGG Yerli oto tanıtımı tamamlandı
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG Yerli oto tanıtımı tamamlandı
-
11-09-2022, 22:59:09