Herkese saygı ve selamlar...
Oncelikle yaptığımız işlere saygı gosterip destek veren ve insanca eleştirmeyi bilen herkese cok teşekkur ederim.
29 nisan da cıkan Feyz Al single inin benim icin değeri, annemin doğum gunune denk gelmesiyle daha fazla bir anlam kazandı.
Bazı kardeşler; elinizden geldiğince her şeyi yakmaya calışıyorsunuz. Ailelerinizi yanınıza alıp şoyle soyleyin “anne baba bakın insanlar ne guzel şeyler yapıyor en azından bir şeyler yapıyor” . Sonra “biz de onların butun emeklerini insanlara dağıtıyoruz yollarına taş koyuyoruz” deyin . Hadi ailelerinize bakın siz bizi boyle yetiştirdiniz işte bundan başka bir şey beceremiyoruz deyin . Bu kucuk yaşınızda nasıl bu hale geldiniz bilmiyorum ama yozlaşmışlığın geleceği olarak sizin bayrağınız kırıldı bile. Olmuş insanlara kufur etmek, erkek gibi ağzını sıkı tutamamak ve kin kin kin... Kendinizi bitireceksiniz yapmayın. Enerjinizi tuketmeyin boşverin. Demek ki bu sizin işiniz değil. Hak ettiğinizi duşunduğunuz yerde değilseniz, bu benim sucum değil. Benden daha cok ne biliyorsunuz ki? Benim hayatımla benden cok ilgilenen kendi hayatını boşlamış tipler turedi. Artık beni ve bazı isimleri bırakın undergroundda bir suru iyi, başarılı, ışığı parlayan gruplar ve mc'ler var. Biraz onlarla ilgilenin.
Single'a gelince Fuchs'a diss falan yok. O benim her zaman arkadaşımdır. Bu ulkede rapi onunla biz başlattık. Ayrıca ben insanların ozel yaşantılarına girmeden yuzeysel olarak alay edip hiciv yapabilirim. Zaten oyle de oldu kancıklaşmanın alemi yok. En yakınımdaki insan bile kaypakca diss yazıp dinletebiliyor. Benden daha iyi olduğunu duşunen varsa calıntı sozlerle değil freestyleda konserde karşıma gelsin. Biriyle derdim varsa o benimle onun arasındadır. Bu da kimseyi ilgilendirmez. Ben yazılar yazıp camur atmak ve kavga etmek yerine rap yapıyorum. Ne dedikoduya ne de iftiraya ihtiyacım yok. Singleda her daim benimle uğraşan, alcakca eleştirip kufreden, canımı sıkanlar ve bunun yanında ilham aldığım her şeyi yazdım. Bana yazdıklarımın anlamını sormayın. İsteyen hepsini uzerine alır.
Ayrıca her zamanki gibi icimden geleni yaptım. Yıllardır o kadar olaya rağmen tek bir satır cevap yazdığımı ya da herhangi eleştiri ya da karalayıcı bir yorumumu gordunuz mu? Singleda da hepimize saldıran insanlara kendimce cevaplar verdim. Daha once de vermiştim ama siz gene korkmuştunuz karşı tarafta kalmıştınız. ********ce bunu kendinize fırsat bilip en zayıf anda saldırdınız. Gucunuz anca kendi ortamınızla uğraşmaya yetiyor. Sokakta sizinle alay eden insanlar var.. Giyinişinizle, muziğinizle, tavırlarınızla yani ozgurluğunuzle ve bunu yapanlarınsa kendilerinin de ozenti olduklarının farkında olmamaları buyuk acı. İşte sizin duşmanlarınız orada. Sizi her gordukleri yerde eşşek gibi yow yow diyen salaklar, televizyona cıkıp hepimizi boyz anılarla aynı kefeye koyanlar, Amerikan raplerine para verirken bizim kliplerimiz icin para isteyenler, o Amerikanlarla bizi aynı zannedeneler ve dahası dahası... Sizin yaşınızdayken bizim kavgamız sokaktaydı ama şimdi daha buyukleriyle uğraşıyoruz.
Turkce Rape destek internette yorum yapmakla olmaz. Yerinizde olsam oturur ağlardım. Eğer bana katılıyorsanız bolunmeyin. “Dostca rakip” olun. Bırakın toplumda isteyen istediği muziği dinlesin, istediği gibi giyinsin. Sonucta herkesin nedeni aynı. Kimsenin albumunu singleını zorla almak zorunda değilsiniz. Hileyle kazanacağınız zaferi vicdanınıza kabul ettirebilecek misiniz? Yaptıklarınız size geri donmeyecek mi? Ben bunu asla yapmadığım icin buradayım.
Şu kısa hayatta bir şeylerin farkına varıp durust yaşayan tum kardeşlerime, buyuklerime saygı ve sevgilerimle... “Yerli Plaka”'da goruşmek uzere, sağlık ve mutluluk dilerim.
Ceza
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Müzik
- Ceza Dan Rap DUnyasina Onemlİ ACiklama...