SND:Oncelikle sevgili Radyasyon gecirdiğin ameliyattan oturu gecmiş olsun tekrardan. Rahatsızlığının son durumu nedir??

Radyasyon:Teşekkur ederim şuan saglık durumum netleşti ses telimde odem var ve tedavilere başladım odemin yeri tespil edilicek maddi yonden pahalı ameliyat oldugu icin şu ara ilac tedavisindeyim

SND:Guzel bir album cıkardın ve kaliteli isimlerle parcalar yaptın.Albumden ve dinleyicilerden beklediğin karşılığı alabildinmi?

Radyasyon:Evet bekledigim yonde tepkiler aldım olumlu ve olumsuz yonde ben bu albumu rahatsızlıgım surecinde yaptım,Nasıl yaptıgımı ben biliyorum.Solo sayısı az oldu ama yapmam gerektigi icin albumu yaptım mazaretlere sıgınmadım solo sarkılarımda sosyal konuları işledigim 2 sarkıda bekledigim ilgiyi fazlasıyla aldım sosyal ve hayatımla ilgili konuları anlattım. Sefalet oluşumda ve TR SELF te yer alan isimlerle albume renk kattık ve dinliyicilerden olumlu izlenimler aldım

SND:Album yapım aşamasında overground isimler arasında yer alan Sirhot’tan buyuk destek aldığın soyleniyor bu konu hakkında neler soyliyeceksin??

Radyasyon:Benim feat teklifimi kabul etti ama sefaleti bilmezsin sarkısnı kaydetmiştik rahatsızlıgım nedeniyle albume yeni sarkı eklemek istemedim ve ben giriş ve aralarda okurmusum dedim kırmadı okudu. 4seneyi gecen bir dostlugumuz var. Ben buyugum abim gibi goruyorum rap olarak bana kimse bişey ogretmedi karacalıyla herşeyi kendi cabamızla ogrendik kimseyle dostluktan başka bilgi alış verişine girmedim bunu ozellikle belirtmek istedim.sirhot turkce rapte yaptıgı albumler ve album prodoktorlugu olarak kendini kabul ettiren biri onun icin soylecegim sozler sadece bunlar

SND:Bu gune kadar seni daha cok sahne arkasında produsyon,klip cekimi yonetmenlik gibi işlerle tanıdık.Album fikri nerden cıktı??

Radyasyon:Aslında ben ilk mc olarak başladım trajedi grubu sefalet records kurduk karacalıyla studyo klip ve mc ligi yapmaya calıştım universte okudugum icin ilk zamanlar zor oluyordu karacalıyla 2003 zamanlarında bu işe baş koyduk ve trajedi albumunu yapıp solo yapacaktık universtelerimiz yuzunden iptal ettik ve solo albumu yaptım.

SND:Yeni bir Radyasyon albumu bizleri bekliyormu?

Radyasyon:Yakın zamanda cıkıcak 2tane album yapıcam bir tane freestyle albumu ve tedavi masraflarımı karşılamak icin solo album yapıcam satışa sunucaz solo agırlıklı sosyal konular agır basacagı bir album olucak

SND:Sefalet Records’dan biraz bahsedermisin, yeni rap dinlemeye başlayan kardeşlerimiz icin.

Radyasyon:Sefalet records Radyasyon ve Karacalıdan ibarettir trajedi grubundan beri kendi kurdugumuz studyodur 2006 yılında kayıt alma ve album yapım işlerine başladık ve sundugumuz albumlerle ve yaptıgımız işlerlerin hakkını almaya başladık..sefalet recordsta beat kayıt mix video klip ve resim(grafik) işlerini yapıyoruz beatler karacalı tarafından yapılıyor 40 ytleden başlıyor kayıtlarsa 30ytl irtibat icin ayrıca Saianın beatlerinide studyomuzda kullanıyoruz [email protected] / [email protected] adresine mail atarak ulaşa bilirler..

SND:Sefalet Records’da neler olup bitiyor yeni calışmalar varmı?Yeni isimler aranıza eklendimi yada ayrıldımı? Biraz bahsedermisin Radi menfi.

Radyasyon:Aslında Sefalet Records 1 aydır kapalı bilgisarayımız arızalandıgı icin yeni calışmalar yapılamadı ama şuan biriken cok calışma var ekim ayında kaldıgımız yerden devam edicez .. mic neşter darp ihtilal singaf ,kurşun benim cok yakın arkadaşlarımdı destek ve dostlugun birleşimiyle studyomuzda kayıtlarını aldık başarılı işler yaparak dinliyecirin begenisinde kendilerini sefaletin bunyesinde gorduler ve calışmalarını sunduk.bize sıkca sorular geliyor sefalet bunyesine nasıl girebiliriz yada oluşumda yer almak nasıl diye sorular geliyor.bu konu hakkında sefalet records bir studyodur ve herkes calışmalarını belirli ucretlerle yapabilir sefalet records sadece RADYASYON ve KARACALI´ nın kurdugu bir studyo..

SND:Sefalet ismi nasıl geldi peki aklınıza

Radyasyon: Yaşadıgım varoş semt oldugu icin ve studyomuzda evimizdeydi o yuzden ismi yokluktan geldi Karacalıyla isim ararken o bunu koyalım dedi ve adına yakışan bi isim cıktı

SND:Tr Self Confusion oluşumundan bahsedermisin biraz?Hangi Mc ler var bu oluşumda yeni bilgi sahibi olcak kardeşlerimiz icin

Radyasyon:Tr self cok iyi arkadaş olan ve hiphop icin calışan bir rap toplulugu..Aramıza yeni gelen arkadaşlarımız var gına grubu radyasyon karacalı saian patron şehinşah mirza dan oluşuyor zamanla dahada buyuyecek

SND:TR Self Confusion ve Sefalet Records arasındaki bağı acıklarmısın zamanında diss’leşen isimlerde aranızda bu hakkında bilgi verirmisin kabaca.

Radyasyon:Aslında sefalet records bagı trajedi grubuna dayanıyor bugune kadar aramızda nifak olmadan sefalet recordsu muhammed aliyle yaşatıyoruz tr self,se ap ayrı bir oluşum rap toplulugu sefalet bi studyo aslında .Yani acıkcası sefalet benim ve karacalının ilk goz yaşı bende manevi boyutu cok degerli.Onceden aralarında sorun olan isimlerle calışmalar yaptık trself ve sefalet mclerin hepsi benim cok yakın dostlarım ve sefalete benim icin geliyorlardı yani benim oldugum yerde rapten once saygı onemlidir dostlarımla hep bu cizgide ilerledik eskiden olan olaylara karşı bi sozum olamaz karışamam.ben herşeye saygı ve durustlukle yaklaşırım studyomuzda raple ilgileniriz sadece

SND:Turkce Rap piyasasındaki bu bolunmler hakkındaki duşuncelerin neler?

Radyasyon:Bence yanlış ama yaşadıgımız TURKİYE zati bolumleşmiş toplum oldugu icin tekelleşme kacınılmaz oluyor yani sorun oldugunu bilmemiz halinde bu sorunu yokmuş gibi gorup yaşıyoruz malesef sonra tekelli yada gruplaşmayı kınamak cok sacma soruların cozumu acık..kendi icimizde kibirli ve paylaşıma aykırı duşuncelerden arınırsak istenilen toplum ve ozgur hiphop dogacaktır

SND:Bugune kadar bi cok proje video klip yaptın kimlerin calışmalarında imzan var bu yonde goruşlerin ve şuanki hiphop klipleri ve gelecek icin duşuncelerin

Radyasyon:İlk olarak ustunden 4seneye yakın zaman gecicek trajedi calışması hivci kafi adlı klibimizi yaptım sonraları darp grubundan Bugra milat,buyuk şehir Ertu,Senden once ,mic neşter ,gangsta terbiyesi ve yeni klibi neşter sokagı ,bursadan ilkatak kazem microfon sende ortak klibini, marenostrum solo klibimi yaptım ve tek uzuldugum elimdeki imkanlar buna izin verdi klipleri tamamlayamadım kafamda tasarladıgım gibi olmadı bu işte tesisat ve pc cok onemli son olarak marenostrum 2 yapıcam pc izin verirse bunuda paylaşıcam.turkce rap klipleri hakkında kısıtlı imkanlarla cekiliyor ve evdeki pclerle yaptıgımız icin cok kaliteli iş beklemek hayal bence over olarak maddiyata baglı bir iş ama şuanki rap klipleri bana sadece alıntı geliyor acıkcası en buyuk sıkıntımız rapi anlayan kişilerin sayısı cok az ve klibinizi beati mix yada plak şirketleri bu konuda yabancı kaldıgı icin kaliteli işler zor cıkıyor ve kısıtlı butcelerle gelecek zor gorunuyor

SND:Marenostrum sarkısı icin ne soyluyeceksin yapılış amacı neydi cunku solo dışındaki parcalarda beatle agırlıklıydı sololarda daha sakin bi radyasyonla karşılaştık sebebi nedir?

Radyasyon:Bu sarkıyı yapmamın tek nedeni babama aileme rapin kadın kız agırlıklı olmadıgını anlatmaktı babam sosyal goruşlu birey annemse dini vecibesi agır basan aileden geliyor. bugune kadar bu ulkede yapılan ve olumlu olumsuz felsefik yada sosyal konuları kısa aralıklarla işledim ve klip yaptım bekledigim ilgiyi fazlasıyla aldım ogretmenler ve hayata karşı kimligini kanıtlamış bireylerden cok olumlu tepkiler aldım albumde rapciler icin yapılmamış tek sarkıydı şiirlerinden cok etkilendigim can yucelin marenostrum şiirinden yola cıktım ve bu sarkı ortaya cıktı solu sagı dini ve dunyaya karşı politik konuları aktardım kalemimce ailem artık yaptıgım işin emek verilerek yapıldıgını anladı ve vicdanen ozgurlugumu aldıgım bi calışma oldu

SND:Karacalı hakkında goruşlerin ve calışmalarınız neler olucak

Radyasyon:Bu işe birlikte baş koyup başladıgım tek insan , ilk dinledigim gun onun Turkiyenin en iyi mc lerinden olacagından hic kuşkum yoktu bu yolda emin adımla ilerliyor..
bugune kadar her işi birlikte dinleyerek fikir alış verişi dayanışmasında yaptık allah yolumuzu ayırmasın bizede saglık verdigi surece calışmalar gelecektir trajedi yıkılmaz imkansızki o bicim.