7 yıllık rap hayatım var coğunuz gibi bende zamanımın şarkılarıyla başladım norm ender olsun, sagopa olsun, ceza olsun hepsini dinledim. daha sonra bu kulturun bu isimlerden ibaret olmadığını anlayıp biraz araştırdım ve her gun farklı bir bilgi edindim

ilk 1,5 yılım sırf dinleyip sevdiğim şarkıları ezberleyip şarkıyla aynı ritimde soylemekle gecti ve bu beni cok fazla geliştirdi. (bkz: sansar salvo)

sonra 2. yılıma girdiğimde kendi evimde ilk cubuk mikrofon ile demo kaydımı aldım bir kac arkadaşıma attım olumlu olumsuz tepkiler aldım fakat hic bir zaman kendimi beceriksiz gormedim ve calışmaya devam ettim

2009 yılında ilk rap partisine gittim (full atack 4) yaşım 13 olmasına rağmen 10 lira verip iceriye mutluluk ve birazda korkuyla gitmiştim hic yaşıtım yoktu ama benim icin hayatımın en anlamlı gunuydu

2010 yılının sonlarına doğru bir kac arkadaş sayesinde bir studyo buldum ve 10 tane kayıt aldım. kayıt başı 15-20 liraydı pek hatırlamıyorum. başta her şey mukemmeldi fakat 14 yaşında az daha iceriye giriyodum. takıldığım studyodaki adamları iyi tanıyamamışım. o kadar iyi insanlar geliyordu ki bana meğersem hem uyuşturucu satıyolarmış hemde silah taşıyolarmış yaşımın kucuk olduğu icin yırttım ve kurtuldum

2011 yılında daha cok gelişmiştim ve devamlı kayıt alıp bir cok mc (şarkıcı) ile aynı projelerde yer alıyodum

2012 yılında ilk partilere cıkmaya başladım sahne korkusu gercekten var ama her korkunun ustesinden gelebileceğin ozguveni unutmamak lazım

2013 kendi semtimde cok fazla populerdim profesyonel studyolarda kayıt alıyordum sevenimin olduğu kadar sevmeyenimde coktu ama mutluydum fakat bi o kadarda sıkılmıştım ve rap yapmak yerine dinlemeyi sectim

2014 semtimde eskisi gibi seven sayan yok, eskiden yolda selam verip benimle gururla konuşan insanlar şimdi tanımamazlıktan geliyo. arada arkadaşlarla bir kac proje yapıyoruz ama sadece arkadaşlarla o da eğlence amaclı

EDİT

başlayacaksanız studyolara fazla para yedirmeyin
beat (altyapı) satın almayın free beatlerden olmezsiniz
gerekirse beat yapmayı mix yapmayı kendiniz oğrenin
ve partilere gidecekseniz v.i.p bilet almayın

"5 yıl once ki neslin ilk şarkıları Sansar Salvo tarzındaydı
şimdi ki neslin ilk şarkıları ise Anıl Piyancı tarzında"

OZENMEYİN OZENDİRİN