Bugun sizlere tradingview uzerinde yer alan kripto takipcisinin nasıl kullanacağını anlatacağım:
Oncelikle kripto takipcisi ile neler yapabilirsiniz ondan bahsedelim. Kripto takipcisi ile istediğiniz olcutte tum kripto paraları listeleyebilirsiniz mesela RSI değeri 30`a duşmuş altcoinleri bir liste halinde alabilirsiniz. Veya hareketli ortalama bazında olumlu olanlara bakabilirsiniz. Bunlar dışında tradingview`ın kendi indikatorlerinin "Guclu al, al, notr, sat, guclu sat" gibi emirlerinin olup olmadığına bakabilirsiniz. Mesela guclu al olanların tek tek grafiğini inceleyip mantıklı gelenleri alabilirsiniz. Ben bu yazıda RSI indikatorune gore alınacak coin nasıl bulunur ondan bahsedeceğim.
RSI Nedir?
RSI goreceli guc endeksi demektir. Piyasada ozellikle bu kripto para piyasasında en cok kullanılan yontem 14 periyotluk bir RSI'ın 30'un altına duştuğunde alış yapmak ve 70'in uzerine cıktığında satış yapmaktır. Alternatif kullanımlar tabii ki vardır alınıp satılan stoğun niteliğine gore optimizasyon yapılabilir. Tabi RSI 30`un altına duştuğunde illaki yukseliş yapacak diye bir şey yok. Duşuş devam eder ancak bu durumda da RSI değerine yine takip etmeniz gerekir. Eğer fiyat hala daha duşuyor ve goreceli guc endeksi yukseliyorsa o zaman pozitif uyumsuzluk olmuş oluyor. Bu durumda yukseliş daha da kesin hale gelmiş olur.
1-) Tradingview web sitesine gidip sol ustten menuler arasından kripto takipcisini secelim. Bu arada bahsetmeyi unuttum sadece kripto takipcisi değil hisse senedi forex takipcisi bolumlerinden ilgilendiğiniz emtiayı da takip edebilirsiniz.
2-) İsterseniz direkt verdiğim link ile belirttiğim kripto takipcisi sayfasına gidebilirsiniz Kripto Takipcisi — Kripto Varlıkları Tarayın
3-) Sayfanın sağ ust kısmından filtreler bolumune tıklayın aşağıdaki pencereyi goreceksiniz. Burada gorduğunuz gibi bir suru ozellik var. Değişim oranına, kapanış fiyatına, hareketli ortalamalarına gore bir cok ayarlar kripto paraları listeleyebilirsiniz. Herkes en cok binance global borsasını kullandığından ben borsa secimi olarak binance borsasını sectim. Burada dediğim gibi istediğiniz alanı değiştirebilirsiniz ancak benim işim RSI değerini acmak olduğundan burayı kapatıyorum.
4-) Sağ ustten yine filtreler bolumu yerine 3 nokta işareti olan sutun ayarlarına tıkladım. Buradan sutunlarda goreceğiniz değerleri ayarlayabilirsiniz. Ben bu ayarlar arasına goreceli guc endeksini ekleyeceğim. İki tane RSI ceşiti var en cok 14 periyotluk olan kullandığını icin onu ekleyerek işe başlıyorum.
5-) Ekledikten sonra tablonun sonlarında goreceli guc endeksi RSI 14 şeklinde gozucektir onun ustune bir kez tıklıyorum. Bir kez tıklayınca en duşuk RSI değerlerini gosteriyor bir daha tıklayınca en yuksekleri gosterir. İsterseniz arama bolumune USDT yazarak sadece USDT ciftindeki coinlere bakabilirsiniz. Ancak benim acımdan fark etmiyorum BTC turunde de olsa değerlendirmeye acıktır.
6-) Aşağıda gorduğunuz gibi en duşuk RSI değerine sahip coin "EPS" uc paritede de RSI 14 değerinin cok fazla duşuk olduğunu goruyoruz. Bizim icin kriter unutmadan hatırlatayım 30 değeri idi. Yani 30`un altına duştuğunde alım yapmamız 70`e cıktığında duruma gore satmamız gerekiyordu. (Bu arada duruma gore dedim cunku bazen 70`in ustunde uzun sure kalabiliyor ve coin cok daha fazla yukselebiliyor.) Konumuza gelecek olursak burada gorduğunuz ilk sırada coinin grafiğine girip incelememiz gerekir. EPSBUSD grafiğini hep birlikte acıp bakalım gercekten o değere duşmuş mu?
7-) Grafiği acıp gostergeler kısmından goreceli guc endeksi RSI indikatorunu acalım. Grafiğin alt kısmında gozukecektir. RSI değeri kripto takipcisinde yazdığı gibi 19`lu değerlere kadar duşmuş. Bu arada zaman aralığı olarak 4 saatliği sectim. Eğer daha alt zaman aralığı secersem manipule edilmesi ve hatalı sonuc vermesi coğalır. Ancak 4 saatlik zaman aralığında bu tarz şeylere pek rastlanmaz. Ben aşağıdaki grafikte bir cizgi cektim gorduğunuz gibi oradan eğimi yukarı vermiş potansiyel donuş işaretidir bu. Bunun dışında stokastik gibi diğer indikatorlere de bakabilirsiniz. Tek indikatore bağlı kalmamak lazım. Hicbiri kesin yukselecek veya kesin duşecek diyemez. Hava durumu gibi duşunebilirsiniz en azından potansiyel tahminleri gorursunuz.
Bu arada EPS coin şuan 2,4$ değerinde bakalım donuş yapacak mı?
Blockchain Tradingview Kripto Takipcisi Nasıl Kullanılır?
Kripto Para Rehberleri0 Mesaj
●7 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kripto Paralar
- Kripto Tartışma ve Analizler
- Kripto Para Rehberleri
- Blockchain Tradingview Kripto Takipcisi Nasıl Kullanılır?
-
11-09-2022, 03:51:46