Oncelikle LINK kripto parası ile ilgili temel bilgileri anlatmak istiyorum. Chainlink bir ağ. Uzerinde akıllı kontratlar gercekleştirilebiliyor. ayrıca diğer ağlar ile bağlantı kurulabilmesine de olanak sağlıyor. Bu ozelliği ile Ethereum'un bir adım otesinde gibi. Toplamda 1 milyar adet uretilecek gibi gorunuyor. Bu da Ethereum'dan bir diğer farkı. Bildiğiniz gibi Ethereum'da boyle bir sınır soz konusu değil.

Şimdi geldik yanlış bilgilere. Surekli Japonya LINK kullanmaya başlayacak, bu kripto paraya yatırım yapsak iyi olur gibi duyumlar alıyorum. Ben duzeltmekten yoruldum, onlar aynı fikirlerle gelmekten bıkmadı. Oncelikle ilk olarak Japonya'da kullanılacak olan LINK değil LN. Yani LINE uygulaması tarafından cıkarılan LINK Blockchain. Ozellikle de adını farklı bir proje olduğunu belirtmek maksadıyla Blockchain ekiyle cıkardılar. Ayrıca o da Japonya'da para gibi kullanılacak değil, sadece LINE'ın diğer uygulamaları uzerinden kazanılabilecek şekilde ayarlama yapılmış.

Yani yanlış bilinenin aksine Chainlink'in LINE ile hicbir alakası yok. İkisi bambaşka bir dunyada. Sadece isim benzerliğinden kaynaklı surekli olarak birbirleriyle karıştırılmaktadır. Bu durumda aynı Ripple'nin banka transferlerinde kullanılacağı algısı oluştuğu zamankine benzer bir durum. Karıştırıp yatırımlarınızı buna bel bağlayarak yapmayın...