Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin, gectiğimiz gun katıldığı bir soyleşide kripto paralar ile ilgili acıklamalar yaptı. Buterin'in ozellikle Dogecoin hakkında yaptığı acıklama oldukca dikkat cekici oldu.

2016 yılında 25.000 dolarlık Doge yatırımı yaptığını soyleyen Buterin, Doge'nin yaptığı en iyi yatırım olduğunu soyledi ve ekledi; '' 25.000 dolarlık Doge yatırımımdan 4 milyon dolardan fazla kazandım''

Buterin Doge ile ilgili goruşlerine şoyle devam etti;

“Başlangıcta insanlar Dogecoin ’i cok ciddiye almadılar. Ben 25.000$ değerinde bir yatırım yapmıştım. Kendi kendime ” anneme Dogecoin ’e 25.000$ yatırdığımı nasıl acıklayacağım” diye duşunuyordum. Bu kripto para ile ilgili ilginc olan tek şey bir yerinde kopek logosu olması. Dogecoin yatırımım şimdiye kadar yaptığım en iyi yatırımlardan biriydi.”
Genişletmek icin tıkla ...

Buterin Dogecoin'den kazandığı paraları ise hayır kurumlarına bağışladığını soyledi.

“Musk 2020 ’nin sonunda Dogecoin hakkında konuşmaya başladı ve bu saatten sonra Doge ’nin piyasa değeri 50 milyar dolar yukseldi. Singapur ’da olduğum bir donemde Doge tek bir gunde %775 oranında artarak 0.008$ ’dan 0.07$ ’a yukseldi. O an “aman tanrım Dogem cok değerli” diye duşundum. Fiyatın bu kadar yukseldiğini gorunce yarısını sattım ve 4.3 milyon dolar kazandım. Bu karımı GiveDirectly ’e bağışladım. Bunu yaptıktan birkac saat sonra fiyat yeniden 0.04$ ’a duştu.
Dogecoin ’i duymuş ve Ethereum ’u duymamış bircok insan var. Doge ’nin bu kadar buyuk bir fenomen haline gelmesi benim bile tahminm etmediğim bir şey.”
Genişletmek icin tıkla ...

Doge yatırımlarının kalan yarısını satmadığını acıklayan Buterin'in sahip olduğu Doge tutarının ise yaklaşık 20 milyon dolar olduğu duşunuluyor.