Ethereum ilk olarak 2013 yılında Vitalik Buterin tarafından ortaya cıkarılmıştır. Peki Ethereum neden bu kadar arz ediliyor? Ozellikle son gunlerde adeta Btc'nin hacmini gecmiş olmakta olan bu olağan dışı proje gelecekte Btc'yi sollayacağı belirtiliyor. Gercekten sollayabilir mi? Bunu şimdilerde kimse bilemez. Ocak 2018 itibariyle en buyuk piyasa değerine sahip bir kripto para birimi.

İşte Ethereum ve Bitcoin arasındaki farklar:

Ethereum ’un blok suresi 14-15 saniyedir. Bu, Bitcoin icin 10 dakikadır. Ethereum madenciliği, bazen sert catallar sırasında değişen ancak genellikle tutarlı oranda yeni dijital paralar uretir. Bitcoin icin, oran her 4 yılda bir yarıya duşer. Bende Eth madenciliği yapmak isterim. Ama 100 den fazla Ethereum'um olsa cok guzel olurdu. Bunların hepsini uzun vadede madenciliğe verirdim.

Ethereum daha bu cılgın yukselişini surdurecek mi? Bircok yatırımcı ve şirketlerin yeni gozdesi olmuş durumda. Tabiki fiyatlanması icin Btc'nin piyasaya olumlu olması lazım. Her ne kadar Btc'ye kafa tutacakmış gibi gorunse de tamamen Btc'nin elinde.

Bircok analist farklı farklı rakamlar soyluyor. Benim goruşum Btc'yi gecmesi imkansız. İleride ne olacağını bende bilemem tabiki.

2015 yılında il fon yayınlandı. 2017 yılında ise ciddi yukselişleri ise butun yatırımcıların ağzını acık bıraktı. Tabiki millet cok sever araştırma yapmadan yukselmiş koin almayı. Ben kesinlikle Ethereum projesi sakat demiyorum. Aksine cok sağlam ve en kaliteli projelerdendir.

Ethereum bildiğimiz gibi butun koinlerin babasıdır. Btc'den sonra en cok işlem hacmine sahip altcoindir. Aslında boyle buyuk bir hacime ve projeye altcoin demek biraz ezici gibi geliyor bana gore. Nedeni aslında bu sene 4.300 dolarlara cıkmasıdır. Bircok yatırımcıya gore az fiyatlanıyor denilirken bana gore gayet guzel fiyatlanmış olması. Daha onumuzde bircok sene var. Aslında acele etmemek lazım.

2015 yılında ilk pazara cıkarken 1.28 dolardı bu kriptoların babası. İnanabiliyor musunuz sadece 1.28! Cok cılgınca fiyatlanmamış mı? Keşke Ethereum'dan o zamanlar 500 tane stake etseydik. Bu yuzden diyorum uzun vade her zaman kazandırır. Ben coğunlukla paramı al-sat yaparak kaybettim. Uzun vadede her zaman kazandım. Bu işin sırrı zaten sadece sabırdır. Sabır her kapıyı acar. Hayatının her konusunda sabırlı olan kişiler neden kripto paralarda sabırsızdır ki?

Sİzce ilerideki zamanlarda Ethereum tahtını alabilecek altcoinler var mıdır? Ya da Ethereum tahtını kimse alamaz mı? Arkadaşlar neden olmasın? Tamam cok guzel proje olsa da yerini alabilecek projeler vardır belki de. Bunun icin sadece araştırma lazım.

Ethereum onumuzdeki 10 sene sonra fiyatı sizce ne olur? Fikirlerinizi yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Ytd.