Gecmişe baktığımızda bircok sanatcının tum hayatları boyunca didinip ortaya cok guzel eserler koyduklarını ancak bu eserlerin onemli fiyatlara satıldığını goremediklerine şahitlik ediyoruz.

Karşımızda şimdi Bitcoin temalı bir eser var. “Doğru Yer Doğru Zaman” isimli eser şimdi, 100 bin dolardan fazla fiyata satıldı.

Satış Nasıl Yapıldı?
NFT, onun gibi başkalarına eş anlamlı olarak değer vermeyen benzersiz bir dijital varlık olan misli olmayan token anlamına geliyor. NFT ’ler sanat eseri olarak ortaya cıkmaya başladı ve token sahibine sanat uzerinde sahiplik sağladı. “Doğru Yer ve Doğru Zaman”, Bitcoin ’in logosunun yaratıcı bir şekilde tasarlanmış goruntusunu gosteren bir NFT odaklı sanat eseri. Bununla birlikte, desenler ve genel gorunum, Bitcoin ’in fiyat hareketiyle birlikte değişiyor.

Kane, sanat eserini ne zaman yaratmaya başladığını hatırlayamadığını soyledi. “Onu yaratırken zamanın nasıl gectiğini anlamadım” diyor ve ekliyor:

“Benim sanat eserim her zaman işin gerektirdiği kadar zaman alıyor. Orijinal dijital resim gecen Kasım ayında yapıldı ve ardından Ocak ayında Async Art ’ta programlanabilir bir sanat eseri haline gelmek icin hazırlamaya başladım. Eve donuşunu mukemmelleştirmek icin sayısız ince ayar ve hazırlık yapıldı.”

Pek cok sanatcı şaheserlerini Async Art aracılığıyla blok zincirine koyarken, Volatility.art, izleyicilerin Bitcoin sanatını gunluk fiyat hareketinden oluşturduğu bir yerdir.

Kripto Sanat Alanında
“Doğru Yer ve Doğru Zaman” benzersiz bir parca olarak duruyor. Ana NFT 100.000 dolara satıldı. Bununla birlikte, bu ana NFT, Bitcoin ’in fiyat hareketine ve ana sanat eserinde ortaya cıkan sonraki modellere dayalı 210 farklı NFT sanat eseri yaratacak.

Kane, “Her NFT, orijinal ana NFT tarafından oluşturulacak. Kompozisyonlar, Bitcoin fiyat volatilitesinde tek bir gunu gorselleştiren yazdığım bir algoritma kullanılarak oluşturuldu. Proje zamanla olgunlaştıkca renkleri ve diğer tasarım oğelerini değiştirerek biraz yaratıcı etkiyi koruyacağım. Ve elbette hangi gunlerin basılacağını ben seciyorum” diyor.

Kane, 210 parcanın her biri satın alındığında, ana NFT sahibi her satışın % 21 ’ini aldığını acıkladı. Master sahibi ayrıca bu muteakip sanat eserlerinin basılı kopyalarını da satın almayı veya başka bir yerde satılırsa aynı % 21 ’lik kesimi almayı tercih edebilir.

210 ve % 21 rakamları, Bitcoin ’in maksimum arzına 21 milyon tokena gonderme yapıyor. Kripto ve blockchain alanı, sektorde sanatla ilgili ceşitli girişimler ortaya cıktığı icin sanat sahnesinin son zamanlarda yukseldiğini gordu.