Yerel basında cıkan haberlere gore, İran'ın Elektrik Uretim, Dağıtım ve İletim Şirketi (Tavanir), ulkedeki 1.100 yasadışı Bitcoin madenciliği ciftliğini kapattı.
İhbarcılar, 100 milyon riyali (yaklaşık 2.400 $) iceren odullerin Temmuz ayında acıklanmasının ardından yetkililere yetkisiz madenciler hakkında bilgi verdi.
Tavanir başkan yardımcısı Mostafa Rajabi Mashhadi
Fars Haber Ajansına yaptığı acıklamada, yasadışı kripto madenciliği saldırısının daha once sınırlı olduğunu cunku enerji şirketinin "tum yasadışı ciftlikleri yalnızca tuketim modellerini inceleyerek tespit edemediğini" soyledi.
İran'ın Bitcoin ( BTC ) madencileri gecen yıl Temmuz ayında yetkilendirmeyi memnuniyetle karşıladılar, ancak daha sonra yuksek guc tarifelerinden şikayet ettiler. Bazıları subvansiyonlu elektrik kullanarak yeraltında faaliyet gostermeye başladı.
Rajabi Mashhadi'ye gore, bazı madenciler, tespit edilmekten kacınmak icin zaten guc yoğun olan endustriyel ve tarımsal birimlere ekipman kurdular. "Bu nedenle Tavanir'in gozlemi, bu kategorinin tuketiminde onemli bir değişiklik olmadığını ortaya koyuyor" diye ekledi.
Dunyanın ucuncu buyuk petrol ureticisi olan İran, ulkeye madencilik ekipmanı kacakcılığı ile de mucadele ediyor.
Financial Tribune raporlarına gore İslam Cumhuriyeti, 2019'dan bu yana 624 maden ciftliği izni cıkardı , ancak bazı lisanslı ciftlikler boşta. Gecen ay, İran Başkan Yardımcısı Eshaq Jahangiri Kouhshahi, tum madencilerin yakında hukumete kaydolmaları gerekeceğini soyledi.
İran'ın en buyuk cekilişi, ucuz elektrikidir ve BTC madencilerini Ukrayna ve Cin gibi cok uzaklardan cekmektedir . Resmi verilere gore, ulkedeki madencilik ciftlikleri kilovat saat (kWh) elektrik başına 4,800 rial (0,01 $) kadar duşuk bir ucret oduyor, ancak oranlar Haziran'dan Eylul'e kadar yoğun yaz sezonunda dort kat artarak 19.300 riale (0,05 $) yukseliyor. .
Gibi news.Bitcoin.com bildirdi devlet enerji kuruluşu acıklandı onu tasdikli madencilik teşvik etmek amacıyla pik tuketim donemlerinde madenciler icin elektrik tarifesinin% 47'ye kadar kesecek Temmuz ayında.
Bununla birlikte, teşvikten yararlanabilmek icin, bitcoin madencilerinin, bir milyon eski klimanın devam eden değiştirilmesi de dahil olmak uzere Tavanir'in "guc verimliliği projelerine" katılmaları gerekecek.
İran hukumetinin Bitcoin'e olan ilgisi hem politik hem de ekonomiktir ve esas olarak ABD hukumetinin aşırılığından finansal ozgurluk arzusundan kaynaklanmaktadır.
İran 1.100 Yasadışı Bitcoin Madencisini Kapattı; Bilgi Ucuranlara 2.400 Dolar Odul
Altcoinler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Kripto Para Forumları
- Altcoinler
- İran 1.100 Yasadışı Bitcoin Madencisini Kapattı; Bilgi Ucuranlara 2.400 Dolar Odul
-
11-09-2022, 02:59:55