Kripto varlık depolama platformu MyEtherWallet ’in kurucusu ve CEO ’su Kosala Hemachandra, 2014-2015 yılları arasında Los Angeles kirasını odemenin bir yolu olarak Bitcoin madenciliğini kullandı. Faturalarını odeme zamanı geldiğinde, gercek işlemi kolaylaştırmak icin kripto paralarını nakde cevirecekti.
Bitcoin Madenciliği Yapmak
Hemachandra, arkadaşının evinde bir oda kiralarken universitede Bitcoin madencilik ekipmanı satın almayı tavsiye etti. Bir roportajda “Bir Bitcoin madencilik cihazı satın aldım ve ardından odamdaydım. Madencilik yapıyordum ve Bitcoin madenciliğinden kazandığım miktar o odanın kirasını odemeye yetiyordu, bu yuzden aslında oda masrafım yoktu ve elektrik icin fazladan odeme yapmam gerekmiyordu.”
Bitcoin ’in varlığının ilk birkac yılında madencilik, bugun olduğundan daha az gelişmiş ekipman gerektiren cok daha karlı bir iş olduğunu kanıtladı.
Bitcoin Anıları
Ancak her şey eğlence ve oyun değildi. Hemachandra, uğursuz bir şekilde, Bitcoin madencilik ekipmanının onemli olcude ısı yaydığını ve bu LA odasındaki hayatı sıcacık bir deneyime donuşturduğunu belirtti. “Gorunduğu kadar eğlenceli değil” diyen Hemachandra yaşadığı San Fernando Vadisi ’nin sık sık 90 derece Fahrenheit civarında dış hava sıcaklıklarına ev sahipliği yaptığını acıkladı ve şoyle dedi:
“Odamda bir Bitcoin madencilik cihazı calıştırdığım icin, sıcaklık anormal değerlere cıkıyor ve sonra sahip olduğum klima zar zor calışıyordu. Ancak yine de cihazı hayatta kalabilecek bir seviyede tutmayı guclukle başardı.”
Blockchain alanına ilk giren bircok kişi benzer duyguları yansıtıyor ve genellikle eski dijital varlıklarını yaratıcı şekillerde nasıl kullandıklarına dair hikayeler anlatıyor.
Bitcoin Anıları: MyEtherWallet’in Kurucusu Kirasını Nasıl Odediğini Anlatıyor
Altcoinler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Kripto Para Forumları
- Altcoinler
- Bitcoin Anıları: MyEtherWallet’in Kurucusu Kirasını Nasıl Odediğini Anlatıyor
-
11-09-2022, 02:44:15