Bitcoin'in duşuşu malum. 19 bin seviyelerini gordukten sonra, bu yazının yazıldığı an itibariyle 16 bin seviyelerinde gezinmeyi surduruyor. Buna ne sebep oldu derseniz, bu konuda cok ceşitli soylentiler dolaşıyor. Kimisi Donald Trump hukumetinin kripto paralara yonelik son surprizinden bahsediyor. Anonimliği bitirmeyi hedeflediği soylenen soylentinin Bitcoin fiyatında bu boyutta buyuk bir duşuşe sebep olduğu soyleniyor. Dediğim gibi soylenti. Bu haber tamamen soylenti ozelliği taşıyor. Bir diğer haber ise Coinbase borsasının ırkcılık yaptığına yonelik New York Times gazetesinde yayınlanması planlandığı soylenen haber. Her iki olayda doğrulanmış değil. Her iki olay icinde kesinlikle yok demek mumkun değil. bir tek Coinbase borsası tarafından yapılan bir acıklama var. Ancak o acıklamada cok bir anlam ifade etmiyor.
Duşuşun nedenine ilişkin dolaşan yorumlardan sonra, bu duşuşun anlamına yonelik yorumlara gelelim. Sosyal medyada dolaşan soylentiler arasında en yaygın dolaşan ve benimde taraf olduğum soylenti "sazan silkeleme operasyonu". Bilindiği uzere bu pek cok platformda uygulanan bir yontem. Ani duşuşlere sebep olup satış baskısı yaratarak dipten toplamak.
Bir diğer soylenti bu yukseliş trendinin "Kasımda Aşk Başkadır" filminde olduğu gibi sadece Kasım'a ozel suni bir yukseliş trendi olduğu. Bu soylentinin cok inanılır bir tarafı olduğunu duşunmuyorum acıkcası. Her ne kadar "Kasım" ve "Bitcoin" arasındaki bağ tarafından da bir zamanlar belirtilmiş olsa da, bu durumun onunla alakası olduğunu duşunmuyorum.
En cok dikkatimi ceken ve kaldıraclı işlemlerle uğraşıp, uzun vadeli spot işlemlere donen birisi olarak bu piyasada kolay kolay urkmeyeceğim duşunulduğunde, beni en cok urkuten soylenti Bitcoin'in kalıcı bir duşuş trendine girdiği ve ABD başta olmak uzere artık ulkelerin kalıcı olarak olaya el attığı yonunde. Bitcoin'in ozunde bir işe yaramadığı duşunulduğunde belki şuan icin uzak ama rahatsız edici bir soylenti.
Ben alım satımlarıma ilişkin analizlerimi yaparken; buyuk ustad diye tabir edeceğim cok buyuk traderların ya da yorumcuların yorumlarına bakmam. Ben grafiklerle beraber tabiri caizse "halkın sesini" dinlemeyi tercih ederim. Şu ana kadar kaldıraclı işlemler dahil olmak uzere yaptığım analizlerde yanılma payım 5'te 1. Bu oranın gayet iyi bir oran olduğunu bilenler bilir Buyuk alımları her ne kadar halk yapmıyor olsa da, panik alım ve satımları onlar gercekleştiriyor ve bir trendin oturmasını onlar sağlıyor. Her zaman değinmeye calışıyorum ozellikle soranlara; sadece grafiklerle bu iş olsaydı butun grafik analizi yapmayı bilenler zengin olurdu.
Cok uzatmadan şunu da belirtmek istiyorum. başkasının analizinden faydalanın. Ama her zaman kendi analizinizi yapın.
Bu yazıda belirtilen icerikler kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir. Tamamen bilgilendirme maksadıyla yazılmıştır.
Bitcoin Duşuşune Halkın Yorumları
Altcoinler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Kripto Para Forumları
- Altcoinler
- Bitcoin Duşuşune Halkın Yorumları
-
11-09-2022, 02:39:54