Ne diyorlardı? Bitcoin kara para aklama yontemlerindendir, Bitcoin volatiletisi sebebiyle patlamaya hazır bir balondur, diyorlardı. En başından beri seven, benimseyen cok kişi olmasına rağmen hicbir şekilde yanaşmayan, surekli karalayan, her yerde sorgulayan kişiler de az değildi. Bu karşıt durum halen devam ediyor.
Bahsettiğim kotumser icerikli yorumları bulunan bazı insanlar sonunda Bitcoin'in bir değer olarak varlığını kanıtladığını kabul ediyor. Bu insanlar arasında Bridgewater Associates ’in kurucusu Ray Dailo da var. Bu adam Reddit'te Ask Me Anything başlıklı bir ileti yayınlamış ve insanlar Bitcoin hakkında duşuncelerini sormuş.
Ray: "Bitcoin altına ceşitlendirici olarak hizmet edebilir." demiş. Bence hizmet etmek yerine altının yerine gecebilecek tek varlıktır Bitcoin. Cunku olur da fiat paralar bir gun ortadan kalkarsa altın varlıklarının saklanma zorluğu gibi bir problemle karşılaşacak insanlar. Depo ve guvenlik sorunu cıkacak ortaya. Bitcoin de boyle bir sorun yok. Zaten herkes istediği kadar Bitcoin'e sahip olamıyor. Sahip olunan Bitcoin icin depoya da ekstra guvenlik hizmetine de ihtiyac yok. İşte bu altının Bitcoin'e karşı zayıf olduğu bir yonu. Ray de duşuncelerini bu yonde değiştirmiş. Bakı. Ne demiş:
“BENCE BİTCOİN (VE DİĞER BAZI DİJİTAL PARA BİRİMLERİ), SINIRLI ARZ, MOBİL (GAYRİMENKULUN AKSİNE) SERVET DEPOLARI OLMALARI GİBİ BENZERLİKLERİ VE FARKLILIKLARI İLE SON ON YILDA ALTIN BENZERİ İLGİNC VARLIK ALTERNATİFLERİ OLARAK KENDİLERİNİ KABUL ETTİRDİ. BU NEDENLE, ALTIN VE DİĞER DEPOLARI ARASINDA CEŞİTLİLİK YARATMA İŞLEVİ GOREBİLİR.
ONEMLİ OLAN, HİSSELER DE DAHİL OLMAK UZERE BU TUR VARLIKLARDAN (SINIRLI ARZI, MOBİL VE DEĞER DEPOSU OLAN) BİRİNİN PORTFOYDE BULUNDURULMASI VE BUNLAR ARASINDA CEŞİTLENDİRİLMESİDİR. YETERİNCE İNSAN BUNU YAPMIYOR.”
Kriptokoin sitesinden sevgili Aslı Dincer'in haberi bu. Bakar mısınız Ray Dailo daha neler duşunuyormuş. Bitcoin yanında diğer bazı kripto birimler de onun gozunde artık kendini kanıtlamış durumda. Yalnız yine yanıldığı bir nokta var. Bitcoin'in varlık alternatifi olarak veya ceşitlilik olsun diye değil ana varlık olarak hukum sureceğine inanıyorum ben.
Altın mı Bitcoin mi, diye sormuşlar Ray'e. Cevap olarak merkez bankaları işlem yaparken neyi kullanırsa ben de onu tutarım, demiş.
Bu da ileride bankaların da fikir değiştirebileceği duşuncesinin artık yayıldığını gosterir. Cok değil 50 yıl sonra Ray ve biz yaşar mıyız bilmiyorum; ama kriptolar icin her şey coktan Ray'ına oturmuş olacak.
Bitcoin "Eleştirmenleri" Fikir Değiştiriyor.
Altcoinler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Kripto Para Forumları
- Altcoinler
- Bitcoin "Eleştirmenleri" Fikir Değiştiriyor.
-
11-09-2022, 02:34:59