Bu konu; kille cilt bakımı ile ilgili bilgi vermektedir.

Yuzyıllardır kadınların guzellikleri icin kullandıkları kili nasıl kullanacağımızı biliyor muyuz? Guzelliğimizi taclandıracak bakım onerilerini sizler icin araştırdık meleklerim Aktara giderken listenizde daima kil de bulunsun cunku sadece klasik maskelerle değil bircok şeyle karıştırarak kilin cildimizi guzelleştirmesini sağlayabiliriz.İşte meleklerimiz icin pratik cilt maskeleri yapımı burada:






KİLLE CİLT BAKIMI
Cildi guzelleştirmek icin kullanabilecek doğal madde ceşitlerinin arasında kil, muhtemelen en etkilisidir. Tek başına veya diğer maddelerle karışık olarak kullanılan kil, her tur cildi temizler, sıkılaştırır ve besler, toksinleri atar, ucuz, cok amaclı ve kullanımı son derece basittir. Bunlar, gencleştirmek icin kil esaslı maskelerin ceşitlerini şişirilmiş fiyatlarla sunan kozmetik ureticilerinin kacırmadığı gerceklerdir.


Kil, sulandırılmış aluminyum silika ile meydana gelen bir tortudur ve granitin yavaş aşınması ile oluşur. Değişik oranlarda demir oksit, tuzlar, kalsiyum ve oligo elementler gibi değişik elementler, kile terapi niteliklerini ve rengini verir.
Kilim iyileştirme ozellikleri iyi bilinir. Binlerce yıl once Cinliler, Yunanlılar, Romalılar ve Hindistan yarımadasının eski insanları, mukemmel ozelliklerini biliyorlardı ve kili dahili ve harici olarak kullandılar.


Cok ceşitli mikro organizmalara karşı aktif olduğu, bilimsel olarak ispatlanmış bir antiseptiktir. Kirleri, cildin en derin tabakalarından dışarı cıkartabilir. Cildin icindeki sıvı mekanizmasını duzenlemeye yardım ederek iyileşmeyi ve yeniden yapılanmayı hızlandırır. Ve antiiltihabik ve analjezik olarak, alerjik reaksiyona sebep olmaz.


Kili secerken
Bircok kil (veya kaolin) urunleri şimdilerde, sağlık dukkanlarında ve eczanelerde bulunabilir. İyi maskeler yapmak icin, cok ince, beyaz veya yeşil kile ihtiyacınız var. En ucuzlarından olan parcalanmamış urunler alırsanız, bir mikser icinde parcalayın. Dokuyu test etmenin en iyi yolu, kucuk bir miktarı eliniz uzerinde denemektir: puturlu bir his vermemelidir. Beyaz kil en doğal olanıdır ve normal ve karma ciltler icin tercih edilir. Yeşil kil, daha guclu terapi etkiye sahiptir ve daha kurutucudur, bu yuzden yağlı cilt icin kullanın.


Kil maskelerini kullanırken
Etkili olması icin bir kil maskesi, haftada en az bir kez uygulanmalıdır. Yine de kuru cilt icin kil maskesi kullanırken dikkat edilmelidir. Kuru ciltte de toksinleri ve olu hucreleri cıkartmak icin faydalı olabilir, fakat karışıma sulandıran bir madde (bitkisel yağ, bitki veya zeytin yağı orneğin) ilave etmek onemlidir ve maske, cildin "cekilmeye" başladığı hissedilir hissedilmez cıkartılmalıdır.


Temel kil maskesi
Sectiğiniz kilden 2-3 yemek kaşığını, cam veya seramik bir kaba koyun ve yaklaşık 3 yemek kaşığı dinlenmiş şişe suyu kili yaklaşık 5 mm. Kaplayacak kadar ekleyin. Mineralleri duşuk bir su kullanmak onemlidir. Musluk suyu kullanmayın.


Karıştırmadan once mumkunse 1 saat (en azından 30 dakika) bekletin. Hemen karıştırmak, maskeyi yapışkanlaştırarak yoğunluğunu etkiler ve uygulanması zorlaşır. Cok ince olan karışıma bir parca kil ilavesi veya cok kalın olana biraz su ilavesi her zaman kolaydır.


Karıştırmaya başladığınızda yoğurt kıvamını elde etmeyi amaclayın, puruzsuz bir macun sorunsuzca uygulanabilir. Cok sıvıysa cilde yapışmayacaktır; cok kalınsa cildin derinliğine nufuz edecek kadar esnek olmayacaktır. Gerekirse biraz daha kil ilave ederek ayarlayın.


Alnınızın ortasından başlayarak ve dışa doğru calışarak ince bir tabaka maskeyi, yuzunuze ve/veya boynunuza uygulamak icin parmaklarınızın uclarını kullanınız. Goz cevrelerinden kacının.


Maskeyi temizlerken
Doğal olarak kurumaya bırakın. Bu aşamada konuşmayın, gulmeyin veya catlakların belirlemesine neden olacak başka bir hareket yapmayın. Maske tamamen kuruduğu zaman, şişe suyu veya gul suyuyla temizleyin ve cildi pamukla kurulayın.


Karışım takviyesi yaparken
Aşağıdaki receteler temel receteye dayanır. Belirli etkileri arttırmak icin, temel kil karışımına maddeler eklenir veya birbirlerine ikame ederler, bu yuzden belirtiliri ve talimatları dikkatle izleyin.


Yağlı ciltler icin
Yeşil kil kullanın ve şişe suyu yerine 2-3 yemek kaşığı cadı fındığı kullanın. Temizleyin ve az miktarda gulsuyu uygulayın.


Canlandırmak icin
Şişe suyunu, sectiğiniz kile eklemeden once, 1 yemek kaşığı deniz yosununu karıştırın. Mukemmel, puruzsuz bir macun icin mikser kullanın. Deniz yosunu (diğer ismiyle mavi-yeşil yosun) bircok aktarda toz halinde bulunur.


Normal cildi beslerken
1 yemek kaşığı deniz yosununu 2 yemek kaşığı beyaz kile ekleyerek, şişe suyunu yerine badem losyonu kullanın. Sececeğiniz bitkisel yağdan 1-2 damla da ekleyebilirsiniz. Dilerseniz - losyondan once karıştırın.


Kuru cildi canlandırmak
1 yemek kaşığı deniz yosununu 2 yemek kaşığı beyaz kile ekleyerek, 1 yemek kaşığı zeytin yağını iyice karıştırın. Şişe suyu yerine gul suyu kullanın.


Kile yan maddeler ekleyebilirsiniz
Daha ozel terapi etki icin, kil maskesine taze meyve veya sebze pure veya suyu ekleyebilirsiniz. Her tip yorgun, hasarlı cildi beslemek ve sıkılaştırmak icin kayısı, avokado, muz, havuc, kiraz, salatalık, patates veya domates kullanın.


Hasarlı ciltte toksinleri atmak ve iltihaplanmayı ve cilleri azaltmak icin karahindiba, tum cilt tiplerinde sıkılaştırmak icin uzum (1 yemek kaşığı buğday ozu taşıyıcı yağını, sectiğiniz kile, meyve suyundan once karıştırarak); yağlı ciltte dezenfekte, gozenekleri kapatma ve siyah noktaları yok etmek ve sıkılaştırmak icin limon; Hasarlı veya yaşlanan cildi canlandırmak ve cilleri hafifletmek icin maydanoz; ve hasarlı ciltte iltihaplanmayı azaltmak ve canlandırmak icin su teresi kullanın.


Meyve suyu
Meyve sıkacağı veya mikser kullanarak, sectiğiniz meyveden yaklaşık 3 yemek kaşığı su cıkartın ve uygun bir kilden 2 yemek kaşığına, temel recetedeki şişe suyu yerine ekleyin. Karıştırmadan once beklemeye gerek yoktur.


Meyve puresi
Mikser kullanarak, sectiğiniz meyveden veya sebzeden 3 yemek kaşığı pure elde edecek kadar gecirin ve puruzsuz macun yapmak icin, sectiğiniz uygun kilden sadece 1 yemek kaşığı karıştırın; karışım cok sıvı ise bir parca daha kil ekleyin.


Kurutulmuş bitkiler ekleyin
Kil karışımınıza toz haline getirilmiş tıbbi bitkiler de ekleyebilirsiniz. Bir cay kaşığı kurutulmuş bitki genelde yeterlidir- kurutulmuş bitkiler cok yoğundur. Kolayca bulunabilecek kurutulmuş bitkilerden birkacı, denemeye değer: Kronik iltihaplanma icin huş ağacı, sıpa ayağı veya beyaz civanpercemi; egzama veya sivilce icin damar otu; sadece egzama icin sardunca veya ebegumeci; Deri yangısı icin atkuyruğu veya ısırgan otu ve yeniden yapılanma icin eşek kulağı (kafes otu). Bulacak kadar şanslıysanız bunlardan herhangi birini taze olarak da kullanabilirsiniz: iyice doğranmış 1 -2 yemek kaşığı yeterli olacaktır.