bu konu;cillerden kurtulma,cil lekeleri nasıl gecer hakkında bilgiler vermektedir

Yuzde cıkan ciller genellikle kucuk kahverengi cilt lekeleri olup ozellikle guneşe maruz kalan yuz ve cilt kısımlarında yoğunlaşmaktadır. Ciller ozellikle sarışınlarda, turuncu sac rengine sahip beyaz tenli kişilerde gorulen bir durumdur.
Oldum olası cilli bayanları sevmişimdir.Bana cok tatlı ,sempatik geliyorlar.Bazen keşke
yuzumde cil olsaydı dediğimde oluyor.
Ben boyle duşunurken bazı hanımlar cillerinden şikayet ediyor..Cil suratın tumunu kaplamadığı muddetce bana gore sorun teşkil etmiyor.
Ama rahatsız edecek kadar coksa; cillere cozum bizde diyerek,cillerden doğal yollarla kurtulma yontemlerini sizlerle paylaşıyorum

CİLLERİN İLACI BARBUNYA
Yuzumde yaz-kış gecmek bilmeyen ciller ve guneş lekeleri var. Bunlardan doğal bir yontemle kurtulmak istiyorum.
Cevap (Suna Dumankaya) :

100 Gr. beyaz barbunyayı geceden ıslatın. Ertesi gun de, bir litre suyun icinde kaynatın. Pişince iyice suzun. Elde ettiğiniz barbunya suyunu en az beş gun boyunca cillerinize ve lekelerinize surun. Kullanmadığınızda, buzdolabında muhafaza edin. Bu formul cillerinizi ve lekelerinizi azaltacak, renklerinin acılmasını sağlayacaktır.

CİLLERDEN DOĞAL YOLLARLA KURTULMAK

CİLLERİN TEDAVİSİ
Ciller (a.k.a. ephelides),
Daha cok acık tenli ve kızıl saclı, mavi, yeşil ya da ela goz renkleri olan kimselerde gorulen kucuk kahverengi lekelerdir.
Hayatın erken aşamalarında ortaya cıkarlar ve yazın coğalıp kışın hafiflerler. 40-45 yaşlarından sonra genellikle kaybolurlar.
Guneşe maruz kalmış bolgelerde oluşurlar: yuz, eller, goğus ve sırt gibi. Bu kahverengi lekeler cilt tarafından uretilen bir pigment olan melaninin birikmesinden kaynaklanır. Vucutta var olan melaninin miktarı bireylerin cilt renklerinin tonunu belirler. Guneşe maruz kalındığında cilt UV ışınlarından gelebilecek zararı azaltabilmek icin, reaksiyon olarak, daha fazla melanin uretir.
Bu da melanin birikimine, dolayısıyla cil oluşumuna neden olur. Cildinizde renk farklılıklarının oluşmasını istemiyorsanız alınabilecek en etkili onlem guneşten korunmaktır. Boylece vucudunuzun kendini korumak icin cilde "melanin uret" komutunu vermesine gerek kalmaz.
Ciller, yaş lekeleri (lentigines) ile benzerlik gosterebilir. Ancak yaş lekeleri hayatın ileri safhalarında ortaya cıkar ve her tur ciltte
oluşabilir.

CİLLER İCİN KULLANABİLECEĞİNİZ DOĞAL YONTEMLER
- Limon suyu kanıtlanmış bir cil savaşcısıdır. Limonu cildinize doğrudan surmeyin: limon suyunu parmak uclarınızla cildinize yedirmeniz yeterli olacaktır.
- Sebze ve meyve maskeleri uygulayın. (kayısı, cilek, salatalık gibi)
- Taze krema maskesi uygulayın. Bu maskeyi uyguladıktan sonra tamamen temizlemeyin: ince, yumuşak bir kağıt mendil ile hafifce sildikten sonra cildinize nemlendirici surun.
- Maydanoz suyunu eşit miktarda limon ve portakal suyuyla karıştırarak nemlendirici kreminizden once uygulayın. Cillerinizin kaybolmasına yardımcı olacaktır.
- C vitamini acısından zengin besinler tuketin. Boylece guneşe karşı cildinizi guclendirmiş olursunuz.
Cillere Karşı Bitkisel Onlem :
Gerekenler : Bayır Turpu, Kızıl yaprak, Salatalık,Limon, Nobet şekeri, Yumurta Akı, Sirke.
**Bayır turpu ince ince kıyıldıktan sonra icinde uzum sirkesi bulunan kavanoza konur. Ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra bir hafta dinlendirilir. Elde edile sıvı suzulur ve yatmadan once, ısıtılan bir tulbentle yuze sarılır.
**Kızıl yaprak bitkisi yirmi dakika sıcak suda demlenmeye bırakılır. Suzulerek elde edilen suyu nobet şekeri ile tatlandırarak yemek arası bir bardak icilir.
**Kuru fasulye haşlandıktan sonra suzulerek elde edilen suyuna limon suyu karıştırılır.Cilt, salatalık suyu ve yumurta akı karışımı ilavesi ile elde edilen bu karışımla gunluk silinir.