Merhaba arkadaşlar.Milliyet gazetesinin haber sitesinin 20 nisan 2011 tarihli son dakika haberindeki TBMM araştırma hizmetleri başkanlığının, dijital ve sanal kripto para sistemleri raporunda hepimizi umutlandıracak bir yaklaşımın izlerine rastladım.
Burda haberin iceriğini birebir yazarak uzatmak istemiyorum dileyenler milliyet gazetesinin sitesinden ulaşabilirler. Ben sizinle ulkemizin btc ve diğer coinlerle ilgili olumsuz hava yaratan son haberlerden sonra icimizi ferahlatacak olan kısımlarını paylaşmak istiyorum.
16 nisan 2021 tarihli dijital sanat ve cripto paralar raporundan bolumler :
''BTC bankaların, aracı kurumların, otoritelerin ve hukumetlerin duzenleme ve kısıtlamalarından her turlu işlem masraflarından uzaktır.''
''BTC gunden gune odeme aracı olarak kağıt para ve diğer dijital paraların yerine tercih edilmektedir izlenmesi gerekir. riskler değerlendirip teşvik edici duzenlemeler yapılırsa gelir elde edilebilir.''
''Merkezi olmayan bu yapının blok zincir (blockchain) adı verilen bir ceşit kayıt defteri niteliğindeki işlem veri tabanları tarafından gercekleştirilmektedir'
'Kara para aklama yasa dışı eylemlerin finansı gibi sakıncaları beraberinde getirsede mevcut koşullarda dijital para olgusunun varlığı bir tarihsel birikimin başarı aşaması olarak gorulmekte ve bu aşamaya ayak uydurmak icin calışmalar ve duzenlemeler yapılmaktadır.''
''Pek cok ulkede bu dijital paralar hakkında duzenlemeler ve denetlemeler yoluyla kısıtlamalar yapılmakta. yine de coğunun bu teknolojik sıcramayı yakında takip ederek sayıları iki bini aşan dijital paraları yasal bir statuye taşımakı yada kendi bunyelerine almak icin calışmalar bulunuyor.''
''Alışık olduğumuz kağıt para yada altına oranla yenidir getirdiği teknolojiler umut vericidir ve gelişime acıktır''
30 nisan 2021 'de yururluğe girecek olan odemelerde kripto paraların kullanılmasına dair yonetmeliğe de yer verilen raporda devletin bu piyasadan kazanc elde etmesine yonelik teşvik edici duzenleme tavsiye edildi.
Bu rapordan anlaşıldığı kadarıyla Turkiye cumhuriyeti devletinde bir tek bizim kafamız calışmıyormuş değilmi ?
Turkiye btc'yi once dovdu. Sonra sevdi!
Altcoinler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Kripto Para Forumları
- Altcoinler
- Turkiye btc'yi once dovdu. Sonra sevdi!
-
11-09-2022, 02:17:39