Bitcoin Ticareti Konusu Ne Durumda ve Nasıl İşliyor ?
Herkese selamlar arkadaşlar.
Oncelikle cevremde konuşulan konu ve internette belirli uygulamalarda gorduğum videolara , soylenenlere dayanarak bir konuda bilgi sahibi olmak istiyorum.
Bitcoin ile alışveriş yapılabiliyormuş.
Alış veriş derken ev alımı olsun araba alımı olsun ev eşyasına kadar Bitcoin ile ticaret yapan kişiler varmış. Bu durum oncelikle biraz garibime gitse de biraz acık acık duşunduğum taktirde sanal olarak yapılabilir durumunun olduğunu duşunuyorum. Evet belki karşılıklı olarak anlaşılarak bu ticaret yapılabilir ama neye dayanarak guvencenin ne olduğu taktirde bu denli bir ticaret yapılabiliyor, neye dayanarak mesela ?
Orneğin; Bir aracım var ve değeri 100.000 TL diyelim. Bu aracıma benim teklif geldi varsayalım. Bitcoin ile almak istediğini soyledi arkadaş bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim ? Bana bir risk oluşturur mu ? Benim guvenimin ne hangi konuda tam olması gerekir bu ticareti yaparken , bu konuda biraz duşunduğum taktirde oncelikle bir uygulamaya cok guvenmem gerektiğini duşunuyorum. Cunku transfer uygulamaya olacak banka gibi mesela.
Ama ben kendimi nasıl garanti altına alabilirim hangi konulara dikkat etmem gerekir ?
Biraz araştırma yaptım ve ufak bir sozleşme yapılıp resmiyete yakın olarak bu alış veriş gercekleştirilmesi mumkunmuş karşılıklı olarak. Cevremde yapan yok ama tanık olan bir iki arkadaşımdan duyduğum kadarıyla bu ticaret sonrasında malını satıp Bitcoin'in yukselmesi ile cok ciddi rakamlar kazananları gormuşler.
İnternette ise guvenilir olduğu soylenen uygulamalar uzerinden bu alışverişlerin yapıldığına dair bir cok ornek varmış.
Ama kendi şahsi duşunceme gelecek olursak şoyle izah edebilirim.
Bir malın değer olduğu yerde artabilir ne olursa olsun ev, araba, eşya, aksesuar gibi zevke tabi tutulan modeller olduğu surece evet artış değerlenme durumu olabiliyor. Bu durumu biraz daha iyiye goturmek icin mantıklı olabilir. Ama riske edilebilecek bir durum bu. Ticaret gozu kapatılarak yapılmaz. Ama bu denli ticaret bence gozumuzu kapatılarak yapılabilir diye duşunuyorum. Evet belki duşuş olabilir ticaretten sonra ama birde yukseldiğini duşunursek eğer cok ciddi kazanc ortaya cıkıyor.
Yalnız bu ticarette kesinlikle ve kesinlikle aklımızın orda kalmaması lazım yani nasıl ticarette batmakta var cıkmakta var derler ya o misal. Yani kaybedildiğinde cok fazla etkilemeyecek urunlerin, malların vb. uzerinden başlangıc olarak yapılması bence daha mantıklı. Bir anda oturduğumuz evi boyle bir ticarete dahil ettiğimizde battığımızı duşunursek eğer maalesef uzucu bir sonuc ve hayati derecede kotu bir etken olacaktır. O yuzden kapalı goz ticareti diyerek sizlerle bu konuyu dahada aydınlatmak isterim.
Kısacası bu ticaret bence sıcak para ile yapılan ticaretin yerine daha fazla tercih edilecek diye duşunuyorum.
Saygılarımla..
Bitcoin Ticareti Konusu Ne Durumda ve Nasıl İşliyor ?
Altcoinler0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kripto Paralar
- Kripto Para Forumları
- Altcoinler
- Bitcoin Ticareti Konusu Ne Durumda ve Nasıl İşliyor ?
-
11-09-2022, 02:14:47