Merhabalar ozellikle 2021 yılından itibaren duymayanın kalmadığı kripto paralar geleceğin parası olarak mı goruluyor? Yoksa yıllardır devam eden yatırım araclarından birisi mi olacak? Oncelikle 2021 yılından sonra patlayan bu olayları 2 neden bağlıyorum. Bence ilk neden insanların evlere kapanması ve artık internetten iş bulmaya para kazanmaya dair bircok araştırma yapmalarından kaynaklanıyor. Bu durum sadece bizim ulkemizde olmadı onlarca ulkede insanlar evlerine kapatıldı ve gecim sıkıntısı yuzunden internet ortamına atıldılar. Ve diğer bir neden olan kripto paraların ozellikle bitcoinin surekli olarak artış yaşadığını gormeleri. Bitcoin yaklaşık olarak 4-5 ay boyunca neredeyse hic duşmeden az az artış yaşadı. Ve insanlar bunu fark edince bitcoin başta olmak uzere alt coinlere olan ilgileri cok fazla arttı. Herkesin bitcoin ile ilgili pişman olduğu bir olay var. O da tabii ki bitcoinin burger karşılığında verildiği donemlerde bitcoin almamak. Ki o zamanda beri bitcoin alanlardan cok cok nadir olarak 1 veya 2 kişi gercekten de yuz binlerce kat kazandığını gorebiliriz. Cunku bircok kişi hesabını kapattı veya o donemin borsaları kapatıldı gibi bircok neden dolayı bitcoinleri ellerinde tutamadılar. Bitcoin bence geleceğin parası değil. Yatırım aracı olarak kullanılan bir para birimi. Cunku bitcoinin değeri inanılmaz fazla ve surekli değişkenlik gosteriyor. Ancak bu demek değildir ki yıllar sonra ulkeler kendi kripto paralarını uretecek ve kullanmaya başlayacak. Ben bu olay gercekleşebilir. Ancak oncesini ve sonrasını duşunmek gerekiyor. Orneğin TR diye bir coinin yeni para birimi olduğunu duşunelim. Bu TR ne kadar uretilecek, Orneğin markete gittiğimizde 5 TR coine 1 ekmek alabilecek miyiz. Boyle bir durum da ulkeler bu kadar fazla farklı coini nasıl kullanacak? Ne gibi karışıklıklar yaşanacak gibi bircok soru yonlendirebiliriz. Ancak her halukarda farklı bir para birimi geleceğine inanıyorum. Bunu bize zaman gosterecek.