Galaxy Capital ’in CEO ’su Mike Novogratz, gectiğimiz gun katıldığı bir programda Bitcoin ve piyasalarda ki genel duşuşe ilişkin acıklamalar yaptı. Novogratz kripto paralara ilgisi ile bilinen ve piyasayı yakından takip eden bir kişi. Yaptığı acıklamalar Bitcoin'de ki duşuşun bir miktar daha derinleşebileceği ve bu seviyelerde bir sure daha seyredeceği yonunde oldu.

Novogratz, bu tahminin ardından gozlemlediği onemli bir konuya da değindi. Unlu iş insanına gore Bitcoin'in bu duşuşu beraberinde bir kurumsal yatırımcı ordusunu getirecek. Bu duşuşun son zamanlarda kurumsal yatırımcıların dikkatini ceken Bitcoin'e yeni kurumsal yatırımcılar kazandıracağını duşunduğunu soyleyen Novogratz, şu acıklamalarda bulundu;

“Bence bir sureliğine yatay hareketler goreceğiz. 30.000$ ile 35.000$ ve 45.000$ ile 50.000$ arasında bir konsolidasyon sureci gorebiliriz.

Bu duşuşlerde satış baskısının buyuk bir kısmından kurtulmuş olduk. Bu baskıyı tasfiye eden olumsuz haberler oldu. İnsanlar korktular ve sattılar.

Şimdi yeni bir satın almaya ihtiyacımız var. Biliyorsunuz kurumsal yatırımcılar Bitcoin icin geliyor. Ancak biraz yavaş geliyorlar. Goldman Sachs, JP Morgan, UBS ve BNC gibi buyuk bankalar sektore giriyor. Ancak bunların sistemlerini kurmaları ve paranın bu tarafa akması biraz zaman alıyor.

Pozitif haberlere gelecek olursak Morgan Stanley ile ilgili bir tecrubemi aktarmak istiyorum. 2013 yılında kurumsal muşterilere Bitcoin satmak icin yeterli donanıma sahip iki uc kişi vardık. Bir avuc insan bunu pazarlamak icin uğraşıyorduk. Ancak şimdi sadece Morgan Stanley bunyesindeki 4000 yatırım danışmanına Bitcoin ’i kurumsal muşterilere satmaları icin eğitim verdik. İnsanlar bu kişilere danışarak yatırım yapıyor bu neden bunun onemli olduğunu duşunuyorum.

Ayrıca şimdi aynı şey Goldman Sachs ve JP Morgan icin oluyor. Şunu soyleyebilirim kurumsal yatırımcı ordusu biraz yavaş da olsa geliyor.”