Unlu Analistlerin Bitcoin Tahminleri Paralellik Gosteriyor

Bitcoin
duzeltmeler yapa yapa yukselişini surdururken ki, esasında sağlıklı olan budur. Piyasadaki tecrubeli yatırımcılar bunu bilir.

Bir urunun yukselişinin dengeli olabilmesi icin arada bir duzeltme yaparak fazlalıklarından kurtulması gerekir. Benim bu piyasaya ilk girdiğim zamanlarda oğrendiğim temel şeylerden biridir ve bu, klasik piyasalar icinde gecerli olan bir durum. Bu acıklamayı piyasaya yeni giren acemi yatırımcıların duzeltme diye tabir edilen duşuşler esnasında korkuya kapılıp zararına satış yapmamaları icin yaptım.

Evet, Bitcoin 3 yukselip 1 duşerken piyasanın kalburustu analistlerinden de bu durumla ilgili yorumlar ve yeni Bitcoin fiyat tahminleri gelmeye başladı. Şimdi gelin hep birlikte, ciddi sayıda takipciye sahip ve başarılı yorumlarıyla un kazanmış profesyonel analistlerin Bitcoin ongorulerine bir goz gezdirelim.

İlk olarak Benjamin Cowen ’dan başlamak istiyorum. Kendisi kripto topluluğu tarafından sevilen ve yakından takip edilen bir analist ki, daha once bu platformda onun goruşlerine yer vermiştim.

600 bin civarında takipcisi bulunan bir Youtube kanalı sahibi Cowen, son yaptığı yorumlarda, Bitcoin ’in sınırlı arzına vurgu yaparak yukselişinin piyasadaki profesyonel trader ’ların beklediğinden cok daha fazla olabileceğini iddia etti. BTC ’nin genel yonunun yukarı doğru olduğunu belirten Cowen, cok rahat bir şekilde 100 bin dolara ulaşma potansiyeli olduğunu, hatta 100 bin doların zirve kabul edilmemesi gerektiğini cunku daha da yukseleceğine inandığını vurguladı.

Yakın zamanda BTC hakkında fikir belirten analistlerden biri olan Plan B, S2F Modeli ile un yaptı. Plan B, bu model gore BTC ’nin 100 bin doların uzerine cıkacağını, bununla birlikte asıl hedefinin 288 bin dolar seviyeleri olduğunu hatırlatıyor. Ozellikle Bitcoin ETF onayının ardından yukselişe gecen Bitcoin, birkac gun once yeni bir ATH belirlediğinden dolayı şu an icin on gorulebilir bir direnc seviyesi soz konusu değil. Yani, BTC ’nin onu acık gorunuyor.

Twitter ’da 129 K takipciye sahip başka bir unlu analist olan Crypto Ed, Bitcoin ’in 70 in dolara cıkmadan once 65 bin dolara inme olasılığının kuvvetli olduğunu savunuyor. 65 bin dolara indikten sonra BTC ’nin sıcrama yapacağını iddia eden unlu analist de Bitcoin ’in yukseleceğine inanan analistler arasında yer alıyor.

Evet, piyasanın belli başlı unlu analistlerinin Bitcoin tahmini bu şekilde. Twitter demişken unutmadan ilave edeyim, bugun Financial Times bir rapor yayınladı ve Twitter ’ın, web3 ’un bir parcası olabilmek icin kendi bunyesinde bir kripto para ekibi oluşturduğunu yazdı. Ustelik bu yeni ekibin lideri tecrubeli Blockchain gelişitiricisi olan Tess Rinearson olacak. Twitter Ceo ’sunun fanatik bir Bitcoin savunucusu olduğunu hesaba katarsak Twitter ’ın attığı bu adımın Bitcoin icin kucuk de olsa bir katkısı olacağını soyleyebiliriz.

Yatırım tavsiyesi değildir.