Nedir bu isimlerinde bir suru dojı gecen desenler? Neyin habercisi bu mumlar dostlar mı? Duşmanlar mı?

Karışık gorunseler de aslında cok basit mum desenleridir. Yine kendi basit ve kısa anlatış tarzımla size anlatmaya calışacağım başlayalım.


1.KLASİK DOJI

Ortasında cok kucuk bir govde bulunur ustte ve altta iğneleri vardır. Oluşum şekli bize satıcıların ve alıcıların (hangi zaman dilimiyse) o an baktığınız zaman diliminde eşit kaldığını gostermektedir.

Peki neyin habersizdir? Dost mudur duşman mı?
Bu mum desenini gorduğumuz yere gore değişir. Eğer yukselen bir trendin sonunda goruyorsak artık alıcıların gucu satıcılara gore azaldığını gosterir yani duşuş habercisidir. Eğer duşen grafikte goruyorsak yukseliş habercisidir. (((( Onemli bir detay her yani kuralın işlemesi icin 2.kural gibi duşunun GORDUĞUMUZ YERİN DİRENC OLUP OLMADIĞINA BAKIN.))))Bu cok onemli yukselişin sonunda bunu gorursek AAA!! Duşuyor kacın demek değildir. Yukselen trendin sonunda gorduk okey. Birinci kural tamam. 2. Kurala bakıyoruz hemen dojinin olduğu yer Direnc noktası mı? Eğer direnc noktası ise tamam duşuş olabilme ihtimali yuksek. Aynı şeyler duşen grafik icinde gecerlidir. Anlaştık mı bunlara dikkat ediyoruz. Bu kadardı hemen gorsel ile destekliyorum. Dojının gorseli ve gorulduğu yere dair 2 foto koyucam.

2.Mezar taşı doji

Mezar taşı doji ise oluşumu: Govdesi aşağıdadır yine incedir, yukarı iğne atmıştır.
Mezar taşı dojiyi yukselen trendte ve direnc noktasında aramalıyız. Bu mum deseni bize yukselen grafikte satıcıların alıcılara ustunluk kurduğunu gosterir ve duşuşun habercisi olduğunu gosterecektir.


3.Yusufcuk doji

Yusufcuk doji, mezar taşı dojinin tam tersidir. Oluşumu şu şekildedir: Govdesi yine incedir ve tepededir. Aşşağıya iğne atmıştır Yusufcuk dojiyi duşen grafikte ve direncte aramalıyız. Bize duşen grafikte alıcıların satıcılara ustunluk kurduğunu gosterir. Yani yukseliş habercisidir.