1. Bolinger Bantları tepe ve dibe ilişkin goreceli bir tanım sağlar.
2. Goreceli tanım sağlam alım satım kararlarına ulaşmak icin fiyat hareketi ile gostergeler hareketini karşılaştırmakta kullanılır.
3.Uygun gostergeler momentum, hacim, duyarlılık, acık ilgi vebenzerlerinden turetilebilir.
4.Oynaklık ve trend zaten BB yapımında kullanılmıştır, bu nedenle fiyathareketinin teyidi icin kullanılması onerilmez.
5. BB M-tipi tepeler ve W-tipi dipler momentum kaymaları vb gibi saf fiyat oruntulerini netleştirmekte kullanılır.
6.Fiyat yukarı Bolinger Bandı'nda yukarı ve aşağı Bolinger Bandı'nda aşağı doğru gezinebilir ve gezinir.
7.Bantların oluşumunda standart sapma kullanılması boyutunda kesinlikle dikkatli olun. Bolinger bantları basit hareketli ortalamalarla belirlendiği icin.
8.Ortalama uzatıldığı takdirde standart sapma sayısının da eş zamanlı olarak artırılması gerekir; 20 periyotta 2, 50 periyotta 2,1 dir. Benzer şekilde eğer ortalama kısaltılırsa standart sapma sayısı azaltılmalıdır; 0 periyodta 2 iken 10 periyodta 1,9' a
9.Bolinger Bandları oluşturulmasında standart sapma hesaplaması kullanımına dayalı istatiksel varsayımlarda bulunmak konusunda dikkatli olmamız gerek. Bolinger bandları kullanıldığı coğu yerde orneklem buyukluğu istatiksel onem acısından fazlasıyla kucuk ve ilgili dağılımlar nadiren normaldir.
10. Son olarak band temasları sinyal asla değildir. Yalnızca temastır. Yukarı giden bolinger bandı' nda temas kendi başına bir satım sinyali değildir. Aşağı Bolinger Bandı'nda temas kendi başına bir alım sinyali değildir.

Evet sayın SatoshiTurk ailesi bu yazı John Bolinger' dan alıntıdır analizlerimi herzaman bolinger bandlar ve hareketli ortalamalara gore yaparım. Diyoruz ya Elon Musk BTC yazdı hemen alalım o neden nicin yazıyor hic duşunmuyoruz.

Elon Musk ekibi bilin ki tekniğe gore iş yapıyor aldırıyor yani kısaca Elon Musk gibi kripto para borsası fenomenlerinin her yazdığı bilin ki teknik ile hareket eder. Teknik oğrenirseniz ve yanında bide temez analiz yaparsanız tadından asla yenmez.

Ornek; Uzun kırmızı bir mum var goruyorsunuz fena mal bırakmışlar bu bize BTC grafiğini hatırlatsın bolinger
yapmış hatta ve hatta oversold olmuş haftalıkta kesinlikle tepki alacam diyor diğer haftalarda minimum 2x bırakabilecek bir grafik orneği yukardaki.

Bir diğer ornek; ?????

Mesela 1h de band dışında kapandı diyelim.

Bu durumda misal 2 veya 4 h de band ustune yakınsa geri cekilmeyi beklemekten ziyade 2 veya 4 h de band ustune yurume ihtimali (sureklilik) yuksektir. Bu durumda emin olmak icin 2 veya 4h de band uzerinde kapanış acılış vs teyid olur. Eğer 2 veya 4 h de band uzerindeyse 1h de her ne kadar band dışında (ustunde) kapanış olsa da geri cekilmeden 2 veya 4h de band ustune gitme ihtimali daha yuksektir.