Merhaba arkadaşlar. Bitcoin'i tuttuk bırakmıyoruz. Duşuş diye diye duşurduk madem şimdi de yukseltelim oyle değil mi... Yukselmesi icin gerekli tum ince noktalara değinmeye calışacağım ki bir faydası olsun. Hemen başlıyorum.

Saatlik grafikte Bitcoin, son yazımda belirttiğim gerekli duşuşlerden bir tanesini gercekleştirdi ve şu an yeniden yukarı yonelmeye calışıyor. Bu duşuşlerin yani duzeltmelerin ozellikle saatlik grafikte olmadı gerekli ki fiyatlar yeni bir sert duşuş hareketine neden olmasın. Yani duşuşler piyasada cok iz bırakmayan kucuk caplı olmalı. Bu durumda hareket alanı daralmalı ve takip seviyeleri bir birbirine yakın olmalı. Teknik analizde buna 'sıkışma' deniyor. Hareketler en azından biner biner olmalı ki yatırımcı sert duşuş gormesin ve panik yapmasın.

Arka planda yapılan alım satım savaşından bahsediyorum. Biri satarken anında alım olsun ki fiyat sabit veya kucuk değişen aralıklı olsun.

Boylelikle hareketler sadece saatlik grafiğe somut olarak yansırken 4 saatlik ve gunluk grafikte yatay seyir olarak gorunsun. Her şey ozellikle acemi yatırımcının panik yapmaması icin yani. Canlarım benim!

Şu an saatlik grafikte onemli bir karar aşaması var. Aşağı yonlu yeni bir hareket başladı ve soz şu an panik yapan yatırımcılarda.

Aşağıda 48216$ destek seviyemiz var. Bu seviyenin altına duşmesi 47802$ seviyesinden sonra 45700$ ile 43683$ seviyelerini getirir. Sonrası in 4 saatlik grafiğe bakalım.