Blockchain teknolojisinin hızla geliştiği ve buyuduğu gunumuzde, yeni cağın en değerli varlıklarından olan NFT'leri de sıklıkla duymaya başladık. Oyle ki blok zincir teknolojisi ile satışa sunulan bu benzersiz sanat eserleri, astronomik rakamlar belirlenerek listelenmeye ve koleksiyonerler tarafından servet odenerek alınmaya devam ediyor.
Konunun cok fazla dağılmaması icin NFT'nin ne olduğunu bu rehberde detaylı anlatmayacağım. Zira forumda bu konu ile ilgili acıklayıcı icerikler mevcut.
Gectiğimiz gunlerde ilk NFT koleksiyonumu satışa sunmuş ve burada sizlerle paylaşmıştım. Yazımın sonunda değindiğim Opensea platformunda NFT satışı nasıl yapılır başlıklı rehberi de hazırladım ve bol gorselli bir icerik olarak sizlere sunacağım.
Opensea'da NFT satışı nasıl yapılır?
Opensea şuan dunyanın en buyuk NFT satış platformlarından biridir. Unlulerden milyonerlere bircok kişinin NFT koleksiyonlarını sergilediği ve satışa sunduğu platform, arayuz olarak oldukca basit ve kullanışlıdır.
Opensea'da NFT satışı yapmak icin oncelikle bir kripto para cuzdanına ihtiyacınız var. Ben Metamask kullanmayı tercih ettiğim icin bu rehberi Metamask uzerinden hazırladım. Ancak birkac kolay detay haricinde Coinbase Wallet, WalletConnect veya Fortmatic cuzdanlarının da platform uzerinde kullanımı mumkun.
Bir kripto para cuzdanına sahip değilseniz daha once oluşturduğum burada ki rehberden Metamask cuzdan oluşturarak bir cuzdana sahip olabilirsiniz. Bir cuzdan edindiyseniz rehbere gecebiliriz.
Adım 1: Opensea-Cuzdan bağlantısı
Oncelikle Opensea sitesine gidiyoruz ve sağ ust koşede bulunan hesap işaretine tıklıyoruz. İşarete tıkladıktan sonra ekranda beliren ve daha onceden kurulumunu yaptığımız cuzdanı secerek bağlantıyı başlatıyoruz. Bağlantının başlamasının ardından tarayıcının sağ ust koşesinde bir onay kutucuğu belirecek ve hesap-cuzdan bağlantısının gercekleşmesi icin sizden onay istenecek. Bağlantıya onay verdikten sonra kişisel cuzdanınız ile Opensea platformunda oturum acmış olacaksınız
Platforma sadece bu yontem ile girişi yapmanın mumkun olduğunu, herhangi bir şekilde farklı bir uyelik yonteminin olmadığını da belirtelim.
Adım 2: Koleksiyon Ekleme
Daha onceden oluşturduğunuz NFT'leri sergilemek icin bir koleksiyon oluşturmanız gerekiyor. NFT ekleme işlemi yapılırken sistem kendisi rastgele sayılardan oluşan bir koleksiyon oluşturuyor ama ben kendiniz urettiğiniz icerik ile alakalı bir koleksiyon eklemenizi tavsiye ediyorum. Cunku oluşturduğunuz ve NFT'lerinize uygun bir isim verdiğiniz koleksiyonunuz o tarzda arama yapan kişilere oneri olarak gosteriliyor. Yani rastgele sayılardan oluşan bir koleksiyonunuz var ise benzersiz araba cizimleri arayan bir alıcı sizin koleksiyonunuzu, dolayısı ile NFT'nizi gormeyecektir.
Kripto Sözlük Opensea Platformunda NFT Satışı Nasıl Yapılır?
Kripto Para Rehberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kripto Paralar
- Kripto Tartışma ve Analizler
- Kripto Para Rehberleri
- Kripto Sözlük Opensea Platformunda NFT Satışı Nasıl Yapılır?
-
11-09-2022, 01:48:08