Evet arkadaşlar sizlere bugun avax agı ve avax tokenleriniz ile katılabileceğiniz bir on satış platformu olan avalaunchpad ’i tanıtmaya calışacağım bugun.
Hepimizin bildiği gibi on satış projeleri gunumuzde cok yaygınlaştı ve kullanıcılarına duşuk miktar alım yaptırarak buyuk miktarlarda kazanc sağlamasıyla bir hayli beğeni topladı ve toplamaya da devam ediyor.
Oncelikle avalaunchpad nedir ile başlayalım. Avalaunchpad Avax altyapısıyla oluşturulmuş bir on satış platformu. Buraya bir miktar XAVA stake ederek on satışlara katılmaya hak kazanıyorsunuz ve on satış sonucu tokenlerinizi isterseniz hodl isterseniz elden cıkarabiliyorsunuz.
Peki nasıl katılabilirim ?
Katılmak ise aslında cok basit. İhtiyacınız olan ek şey metamask cuzdanı ve belli miktarda AVAX. Eger bu ikisine sahipseniz şimdi diğer aşamaları anlatıyım sizlere.
Oncelikle Metamask cuzdanımızı oluşturuyoruz. Eminim ki aramızda yapmayı bilmeyen yoktur fakat her ne kadar bilen olsa da hatırlatma yapmakta fayda var sakın ama sakın kimseye 12 haneli kelimelerinizi vermeyiniz. Bu kelimeler sizin cuzdanınızı ele gecirmede cok onemli rol oynuyor.
Metamask cuzdanımızı hallettiysek sırada AVAX token alma işlemi var. Bu token oldukca populer ve artık coğu borsada bulunuyor. Ben tercihimi Binance borsasından yana kullandım ama sizler istediğiniz borsadan alıp metamask cuzdanınıza transfer edebilirsiniz. Fakat onemli nokta metamask cuzdanında alım satım gonderimler icin kesilen ucretler icin bir miktar AVAX olması gerekiyor bunlar kucuk miktarlar olsa da siz 0.2 0.3 luk bir AVAX tutsanız size uzun bir sure gider.
AVAX gonderimi nasıl olacak peki?
AVAX ı ben binance uzerinden gonderdiğim icin size de oradan anlatacağım ama diğer borsalarda da durum pek farklı değildir tahminimce. Onemli olan yer gonderme ağını AVAX-C ağı olarak secmeniz bunu secmezseniz ceşitli problemlerle karşılaşma olasılığınız yuksek ve belki de coinlerinizi omur boyu unutabilirsiniz ☹
Dediğim gibi en guvenilir yontem AVAX-C ağı ile gondermek. Şimdi AVAX ları gonderdik ve sırada ne var?
Sırada bu avaxları avalaunchpad de on satışa katılmak icin XAVA ya cevirmemiz lazım. XAVA ne diye soracak olursanız avalaunchpadin on satışlarına katılmak icin kullandığı stake edilmesiyle birlikte on satış hakkının tanındığı avax altyapısında bir altcoin.
XAVA sabit bir değere sahip değil onun icin burdan da stake edip bozduğunuzda belli miktarda kar veya zarar yapabilirsiniz ki zaten on satışların tek eksi yonu bu benim icin.
Şimdi elimizde ne var? Metamask cuzdanımızda atıyorum 10 tane AVAX var. Bu avaxların bir kısmını stake edebilmek veon satışlardan pay alabilmek icin XAVA ya cevirmek istiyoruz bunu ise pangolin Exchange aracılığıyla yapacağız. Pangolin exchangeye girip metamask cuzdanımızı tanıttığımızda trade veya Exchange bolumunden avaxlarımızı XAVA ya donuştureceğiz. Burda dikkat etmemiz gereken cuzdanda bir miktar avax bırakmak ve on satışlara katılabilmek icin 1 tane AVAX ’ımız olması lazım.
Bu 1 avax ne diyeceksiniz. Onu da acıklıyım hemen. On satışlara girerken sizden 1 avax odeme alıyor fakat bu odeme bildiğimiz odeme gibi değil kaparo gibi bir şey olarak duşunun. Siz alım zamanı geldiğinde alım yaparsanız size daha sonradan 1 avax ’ınızı teslim ediyor fakat alım hakkı kazanır da alım yapmazsanız o avax ’ınız yanıyor ve kullanıcılara boluşturuluyor. Boylelikle katılımlar denetlenmeye calışılıyor. Bence cok guzel bir uygulama olmuş.
Ne yaptık şimdi elimizde 10 avax vardı 8.5 tanesini XAVA ’ya cevirdik diyelim. (fiyatları tamamen kafamdan uyduruyorum anlaşılabilemesi acısından)
8.5 avax karşılığında bize 100 tane XAVA verildi. Elimizde 1.5 AVAX ve 100 XAVA olmuş oldu. Bununla birlikte avalunchpad sitesine giriş yapıp oncelikle cuzdanımızı bağlıyoruz ve daha sonra KYC işlemlerini gercekleştiriyoruz. (KYC işlemi başta beni pek mutlu etmemişti fakat katılımcıların denetlenmesi acısından ve olası saldırılardan korunmak icin olduğu soylenince yapmak zorunda kaldım. Fakat siz KYC yapmak istemezseniz bu aşamadan sonrasını okumanıza gerek yok cunku bu on satışlara girmek icin bunu yapmanız gerekiyor.)
Siteye girdiğimizde ise satış bolumu ve stake bolumu gibi 2 farklı bolum var bunlardan satış bolumunden satılacak olan on satışları ve satılmış olan onsatışları gorebiliyoruz. Birkac ornek vermem gerekirse şu anda 6-7 on satış yapılmış ve 7x ile 150x arasında karlar bırakmış ama onemli nokta tum projeler belli miktarda x yaptırmış yani kullanıcılarını zarara uğratmamış. Bence on satışlardaki en onemli kıstas bu olmalı diye duşunuyorum.
Stake bolumune girip elimizdeki XAVA ’ları stake ediyoruz ve stake ederken bizden belli miktarda (yanlış hatırlmaıyosam %2 civarı bir kesinti yapıyor) Bu kesinti diğer stake eden kullanıcılara dağıtılıyor. Stake ettikten sonra hem belli miktarda APY alıyorsunuz hem de demin anlattığım 1 avax cezalarını ve stake ederkenki %2 lerden pay alıyorsunuz ettiğiniz miktara gore. Boylece siz de bir miktar XAVA kazanmış oluyorsunuz stake ederek.
Daha sonra satış bolumunden gelecek olan on satışa katılmak istediğinizi belirtiyorsunuz belli tarihler arsında (tarihler sitede belirleniyor) siz katıldıktan sonra sizin XAVA larını sistem otomatik olarak kilitliyor ve demin dediğim 1 avax ucreti sizden geri vermek uzere alıyor.
Stake eden kullanıcılara satış zamanı geldiğinde yatırdığınız XAVA miktarıyla orantılı olarak alım hakkı tanıyor ve cuzdanınızdaki AVAX ile bu alımı gercekleştiriyorsunuz ve en sonunda size belli tarihte bu coinleri otomatik olarak aktarıyor ustune girişte vermiş olduğunuz 1 avax ’ı tekrardan iade ediyor.
Peki neden Avalaunchpad?
Avalaunchpad ’i bence diğerlerinden ayıran en onemli ozellik belli bir tier sistemi olmaması ve kucuk kullanıcılara da alım hakkı tanıması. Mesela on satışlara giren arkadaşlar varsa bilirler ki her platform belli tier sistemleri vardır ve 2000 tane 5000 tane gibi coin tutma zorunluluğu koyar bu da girişte 2k dan 10k hatta 100k lara kadar bir yatırım yapmanız demek ve herkesin durumu buna eleremez.
Avalaunchpad de ise boyle bişey yok isterseniz 1 XAVA isterseniz 100 veya 1000 XAVA stake edin payınıza gore hepiniz on satışdan faydalanabilirsiniz ve beni de cezbeden bu oldu.
Başka avantajlarına gelirsek coğu pad bircok koşul sunuyor yok twitter takip et like at, form doldur, 5 kişiyi referansınla birlikte getir, whitelist doldur gibi bence gereksiz cok aşamaları bulunuyor fakat avalaunchpad de bunların hicbiri yok 5 dakika icinde on satışa kayıt olabiliyorsunuz ve arayuzu cok cok basit.
Bir de kucuk yatırımcıyı destekleyen bir sistemleri olduğunu soyluyorlar bunu test etme fırsatı bulamadım da paylaşılan bilgiler bu yonde. Orneğin ben 100 tane stake ettim diyelim bana 10 dolarlık alım hakkı verdi. Başka bir kullanıcı 1000 tane stake ettiyse doğru orantıya gore ona 100 dolarlık bir hak tanıması lazım gibi gorunuyor fakat yoneticiler kucuk yatırımcıyı korumak adına stake sayısı yukseldikce verilen katsayıyı azalttıklarını soyluyor. Yani 1000 stake eden 100 degilde 80-85 dolarlık bir alım hakkı kazanıyor gibi. Bu durumda balinaların projeden uzak durmasını sağlıyormuş ve bence cok cok guzel bir duşunce olmuş.
İnşallah guzel şekilde anlatabilmişimdir ve sizlerin de aranızda on satışlara girmek isteyenlerinize yol gostermiş olurum. Aklınıza takılan her turlu soruyu konu altına yazabilirsiniz ve elimden geldiğince yardımcı olmaya calışırım.
Kripto Sözlük Avalaunch ile On satışlara Katılın!
Kripto Para Rehberleri0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kripto Paralar
- Kripto Tartışma ve Analizler
- Kripto Para Rehberleri
- Kripto Sözlük Avalaunch ile On satışlara Katılın!
-
11-09-2022, 01:46:57