Nike, Metaverse Dunyasının Markalarından Biri Olmakta Kararlı

Metaverse ekosistemi cok hızlı bir şekilde buyuyecek gibi gorunuyor. Bu hafta hem Facebook hem de Microsoft gibi dev şirketlerin metaverse atılımları peş peşe geldi. Şimdi bu metaverse furyasına bir dunya devi daha ekleniyor. Dunyanın en buyuk spor ayakkabı markalarından biri olan Nike, urettiği fiziksel urunlerin yanı sıra, dijital ayakkabılar ureterek metaverse dunyasına girmeyi planlıyor.

Nike ’ın logosunu dunyada bilmeyen yoktur. Pozitif bir klik işaretidir. Şimdi Nike, bu logoyla birlikte başta spor ayakkabı olmak uzere diğer sportif urunlerinin dijital versiyonlarını sunmak icin hazırlık yapıyor.

Meta Nike

Nike, dijital urunlerini sunmak icin patent başvuru yapmakla kalmadı dijital urun tasarlayabilen uzmanlar alacağına dair bir iş ilanı da verdi. Nike, metaverse dunyasına “Just do it” sloganıyla girmeyi duşunuyor.

Nike yaptığı acıklamada, şirketin, dijital dunyanın baştan tanımlanmasında buyuk rol oynayacağını, aynı zamanda metaverse donuşumunde onemli bir etken olacağını savundu.

Nike, dijital dunyaya adım atmak icin daha once de bir adım atmıştı. 2019 yılında, Ethereum tabanlı CryptoKicks ayakkabılarının tokenizasyonu konusunda patent başvurusunda bulunan Nike, şimdi işleri bir adım daha ileriye taşımaya calışıyor.

Gelecekte metaverse odaklı oyunlarda ya da farklı uygulamalarda, avatarların ayağında Nike marka ayakkabılar gormemiz muhtemel. İleride Nike ayakkabıları ceşitli NFT marketlerindeki yerini alabilir.