iOS 14 işletim sisteminin yayınlanması ve ilk duzenleme guncellemelerinin gelmesine rağmen, tamamen sorunsuz bir işletim sistemi sunulduğunu soylemek yanlış olur. Yeni surumde de belli başlı sorunlar devam ediyor ve Apple guncellemelerle bu sorunları gidermek uzerine calışma yapıyor.
Firma bir yandan sorun cozumu icin calışmalar yaparken bir yandan da kullanıcıları bilgilendirmeye devam ediyor. Son olarak iOS 14 serisinde yer alan pil sorununa ilişkin bir acıklama yapıldı. Bu acıklama ile kullanıcıların şikayetleri de cevap buldu.
Apple: iOS 14 ve watchOS 7 Surumunde Pil Sorunları Var!Olayın ortaya cıkmasının nedeni kullanıcıların Apple ’ın destek sayfasına atmış olduğu yorumlar. Kullanıcılar Twitter destek sayfasına o kadar cok mesaj attı ki Apple yeni işletim sisteminde pil sorunu olup olmadığı konusunda acıklama yapmak zorunda kaldı.
Yapılan acıklamaya gore iOS 14 ve yeni akıllı saat yazılımında aralarında hızlı pil tuketim sorununun da olduğu bazı hatalar var. Toplamda 7 ayrı sorun bulunduğu soyleniyor ama bunların icerisinde en cok dikkat cekeni tabii ki pil sorunu olarak dikkat cekiyor.
Oluşan pil sorununun cozulmesi icin Apple ’ın ufak tefek onerileri var ama bu onerilerin işe yaradığını soyleyen kullanıcı da yok. Muhtemelen pil konusunda tum modelleri icin sorunu cozecek yeni bir guncelleme yayınlanması gerekecek.
Şu an beta surumu devam eden iOS 14.2 guncellemesinin pil sorunu icin de kesin cozum oluşturmasının olası olduğu soyleniyor. Fakat bir yandan da şunu belirtmek gerekiyor ki henuz iOS 14.2 guncellemesi icin surum notları belli olmuş değil.
Surum notlarını incelemek gerekecek cunku surum notlarında genelde pil konusunda duzenleme yapılıp yapılmadığı soyleniyor. Daha once iOS 14 ile iOS 13.7 surumu arasında pil değerlendirmesi yapmış ve sureleri paylaşmıştık.
Yeni guncelleme yayınlandığı zaman yine pil karşılaştırması hazırlayacağız ve goreceğiz bakalım sorun cozulmuş mu yoksa devam mı ediyor. Apple ’ın hatayı kabul etmesi onemli cunku hatanın kabul edilmesi bahsettiğimiz guncellemede sorunun cozulmesi icin calışmanın yapıldığını işaret etmekte.
iOS 14 Pil Sorunu
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●3 Görüntüleme
-
10-09-2022, 22:01:23