Apple gecesi devam ediyor. Marka once iPhone modellerini tanıttı. Bu modellerin ardından kutu iceriği kararını acıkladı. Mini HomePod tanıtıldı derken iOS 14 icin de onemli bir adım atıldı. İOS 14.1 surumu yayınlandı.

Hatırlarsanız, iOS 14 yayınlandıktan sonra ilk buyuk guncelleme 14.2 olarak başlamıştı. Beta surumu yayınlanan iOS 14.2 surumunun final versiyonu yayınlanmadı ama merak edilen 14.1 surumunu atlanması olmuştu. İlk etapta bunun bir hatadan kaynaklı olduğunu duşunduk.

Fakat bugun gorduk ki Apple ’ın planları başkaymış. Marka cok daha farklı bir amac icin ilk surumu atlayıp doğrudan guncellemeye ikinci surumle başlamış. Peki neden dediğinizi duyar gibi oldum ve detaylara geciyorum.

iOS 14.1 Yenilikleri ve Artıları​iPhone 12 duyurulmasının hemen ardından yeni surum geldi cunku bu surum iOS 14 işletim sistemine bir nevi iPhone 12 uyumunu getiriyor. Yeni kamera modları icin uyum geliyor. Yeni kamera modlarının dışında HDR destekleri icin de yeni duzenlemeler geliyor.

Ayrıca biliyorsunuz ki MagSafe adı verilen kablosuz şarj aksesuarları geldi. Bunlar icin de bir duzenleme soz konusu. Bunlar icin de calışma yapıldı. Guncelleme alan mevcut iPhone modelleri icin herhangi bir duzenleme olup olmadığı soylenmedi ama analistlere gore pil sorunu konusunda mini bir duzenleme yapılmış ve pil sorunu giderilmiş durumda.

iOS 14.1 guncellemesi icin onemli bir detay daha var. Normalde yeni iOS guncellemeleri dunya genelinde yayınlanıyor. Guncellemenin dağıtımı cok uzun surmuyor. Belli bir sure icerisinde tum iPhone modelleri guncellemeye kavuşmuş oluyor ama bu kez durum biraz daha farklı oldu. Guncelleme bazı bolgelerde direkt olarak kullanıma acıldı.

Ulkemizde ve birkac ulke de daha henuz yeni guncellemeyi goremedik. Ama yakın zamanda destekli olan tum iPhone telefonlarında iOS 14.1 surumu kullanılmaya başlayacaktır. Bunda kesinlikle bir şuphemiz yok.

Daha cok iPhone 12 odaklı bir guncelleme gibi gozukse de surum notlarını iyice inceleyip mevcut modeller icin de tam olarak nasıl artılar geldiğine bakacağız. Şimdilik iPhone 12 icin cok onemli duzenlemelerin bulunduğu bir surum ve muhtemelen yeni telefonlar iOS 14.1 yuklu olarak gelecek. Uzerine guncellemeler yapılacaktır.

Guncelleme: iOS 14.1 guncellemesinin yanlışlıkla herkes icin yayınlandığı acıklandı. Guncelleme geri cekildi ve iOS 14.1 Golden Master surum olarak sadece geliştiriciler icin yayınlandı. Herkes icin guncelleme yakın zamanda gelecektir.