Apple ’ın iPhone akıllı telefonunu ya da iPad cihazını kullanıyorsanız bilirsiniz ki şu an kullanılabilir en guncel surum iOS 13. iOS 14 işletim sistemi tanıtıldı ama daha beta sureci bile bitmedi. Şu an guncel olan iOS 13 ve hala guncelleme almaya da devam ediyor. En sonra iOS 13.7 beta surum bile yayınlandı.
Guncellemeleri devam eden iOS 13 işletim sisteminin farklı bir yonu daha var. Oyle ki bu surum Jailbreak yapılan en guncel surum olmuştu. iOS 13.5 ile Jailbreak acığının da tamamen giderildiği soylenmişti ve Jailbreak tekrar son bulmuştu. Fakat şimdi Odyssey Jailbreak isimli yeni bir Jailbreak yayınlandığı duyuruldu ve iOS 13.5 surumunun de kırılması sağlandı.
iOS 13 ve iOS 13.5 icin Gecerli Odyssey Jailbreak YayınlandıYeni yayınlanan Odyssey Jailbreak, diğerlerinden biri daha farklı. Tamamen acık kaynak kodlu olduğu soylenen surum, geliştiricilerin destek vermeye devam edeceği bir surum olarak duyuruldu.
Daha iyi ozelliklerle guncellemeler alabilecek olan surum, aynı zamanda hızıyla da fark yaratmakta. Hız konusunda diğer Jailbreak surumlerine gore cok daha başarılı calışan surumun tek farkı sadece A12 ve A13 işlemcisine sahip olan cihazlarda calışıyor olması.
A12 ve A13 işlemci ve işlemci serilerinin kullanıldığı iPad ile iPhone cihazlarda Odyssey Jailbreak kullanılabilir olacak. Bootstrap altyapısı uzerine hazırlandığı da bilinen yeni surumun, bir sure daha guncellemelerinin devam edeceği de bilgiler arasında.
iOS 13.6 surumu ile acık kapatıldığı icin iOS 13.6 yuklu olan cihazlarda şu an icin Jailbreak yapılamıyor. Fakat guncellemeler Odyssey Jailbreak icin devam edecek. Bu durumda yeni iOS surumune de destek verildiğini gorebiliriz.
Bir diğer yandan Apple ’ın eski surumler icin imzaları kapattığını da biliyoruz. Yani aslında Apple onlemini coktan almış oldu. Bundan sonraki surecte eski surum icin firmanın yapacağı herhangi bir şey yok gibi duruyor.
Yine de yeni bir Jailbreak yayınlanması iOS 13.7 serisini de daha onemli hale getirecektir. Apple bir kez daha son kontrollerini yapacaktır. Guvenlik konusunda yeni surumu tehdit edecek herhangi bir sıkıntı olması beklenmemekte.
Odyssey Jailbreak hakkında yeni bir gelişme olur ya da yeni surumleri destekleyici bir guncelleme gelirse, buna ilişkin bilgilendirmelerimizi de elbette yapacağız. Ozellikle iOS 13.7 surumunu takip etmek gerekiyor. Bu surum icin gelecek olan bir Jailbreak iOS 14 işletim sisteminden once her şeyin değişmesine neden olabilir.
Yine de şunu da eklemek isterim ki Jailbreak yuklemenizi tavsiye etmiyorum. Kişisel olarak soyleyebilirim ki iOS 14 işletim sisteminin yayınlanmasını beklemek cok daha mantıklı olacaktır.
Şu an iOS 13 ’un hangi surumu icin Jailbreak yayınlanırsa yayınlansın bu cok tatmin edici bir fark oluşmasını sağlamayacak.
iOS 13 Surum Ozellikleri
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 13 Surum Ozellikleri
-
10-09-2022, 21:59:12