iOS işletim sistemi ve iPadOS işletim sistemi icin istatistikleri acıklamak Apple ’a duşen bir gorev. Apple ’a duşen bir gorev cunku geliştiricilerin bu verilere ihtiyacı var. Hangi surum ne kadar kullanılıyor ve yeni surumlere geciş hızları nasıl gibi verilerin oğrenilmesi gerekiyor. Apple bu konuda şeffaf olan ve doğru verileri paylaşan bir firma.
Android işletim sisteminde bu verileri tutmak cok kolay olmuyor cunku cok sayıda marka var. Apple icin ise bu verileri tutmak biraz daha kolay. Kendi ekosistemi icerisinde araştırmalar yapılıyor ve veriler toplanıyor.
Son İstatistiklere Gore iOS Kullanım OranlarıYeni rapora gore iOS işletim sisteminin kullanım oranlarında yeni surume geciş hızlandı. 4 yılın iPhone akıllı telefonları arasında derecelendirme yapıldığında kullanım oranları;
iOS 13 kullanım oranı %92 iOS 12 kullanım oranı %7 Eski iOS kullanım oranı %1-2 Son 4 yıldaki satılan telefonlar icerisinde boyle bir dağılım olması cok normal. Telefonların coğu iOS 13 guncellemesi aldı ve kullanıcıların bir coğu da yeni surume gecti. iOS 12 işletim sisteminde kalanların sayısı cok nadir.
Oran tum iPhone modelleri hesaba alındığı zaman değişiyor. O zaman iOS 13 kullanım oranında duşuş yaşanıyor. Hem de ciddi bir duşuş. Eski iPhone kullanıcıların sayısı hala az değil. Tum iPhone telefonlar hesaba katıldığı zaman kullanım oranı:
iOS 13 kullanım oranı %81 iOS 12 kullanım oranı %13 Eski iOS kullanım oranı %6 iPhone icin paylaşılan veriler boyle ama yetmez. iPad icin de verilerin paylaşılması gerekiyor ki zaten paylaşıldı.
Son 4 yıl iPad tabletlerinde iPadOS ezici bir ustunluğe sahip. iOS 13 kullanım oranına gore bile daha yukarıda bir oran var.
iPadOS kullanım oranı %93 iOS 12 kullanım oranı %5 Daha eski surumler kullanım oranı %1 Tum iPad tabletleri istatistiklere dahil edildiği zaman oran eski surumler lehinde değişiyor. iPadOS kullanım oranı doğrudan aşağı ilerliyor.
iPadOS kullanım oranı %73 iOS 12 kullanım oranı %16 Daha eski surum kullanım oranı %11 En son verilere gore iOS ve iPadOS kullanım istatistikleri bu şekilde. Kullanım oranları daha cok yeni işletim sistemlerine doğru yonelmiş ve bu normal bir durum.
Guncel iOS Kullanım Oranları
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Guncel iOS Kullanım Oranları
-
10-09-2022, 21:58:03