iOS 13 işletim sisteminde onemli sistem değişiklikleri geldi. Buna karşın Apple ’ın belki de en hatalı surumleri arasında iOS 13 işletim sistemi de yer aldı. Defalarca yeni guncelleme geldiğini biliyoruz. Bu noktada iOS 14 işletim sisteminin biraz daha farklı geliştirileceği soylenmişti.
Birkac ay kadar once paylaştığımız haberlerimizde bu konuya değinmiştik. Hatası bir surum sunulması icin daha kapsamlı gececek olan geliştirme sureci devam ederken, yeni surum hakkında iddialar da ortaya cıkmaya devam ediyor. 9to5Mac sitesi tarafından ortaya cıkarılan son detay iOS 14 ile uygulama sisteminin değişeceği yonunde oldu.
iOS 14 ile Uygulamalar Nasıl Denenecek?Yeni işletim sistemiyle beraber iOS uygulamalarını satın almadan once deneme şansımız olacak. Bunun nasıl olacağını merak etmiş olabilirsiniz. Hemen acıklamaya calışalım. Yeni işletim sisteminde Clips.API adı verilen bir API sunulacak.
Bu API dosyasıyla beraber geliştiricilerin uygulamalarında deneme pencereler sunulması sağlanacak. Uygulama penceresine uygulama satın alınmadan erişebileceksiniz ve uygulamayı deneyeceksiniz. Tabii ki bu işin de bir sınırı olacak.
Sadece geliştiricilerin izin verdikleri kadar deneme imkanı sunulacak. Yani bir geliştirici sadece uygulamanın menulerini ya da menu seceneklerini denetmek isterse, bu yonde bir sınırlama koyacak ve kullanıcıların bu sınırı aşması mumkun olmayacak.
Kesin olan nokta iOS 14 ile iOS uygulamalarının değiştiğini anlayacağız. Yeni surumun WWDC 2020 etkinliğiyle beraber gelmesi beklenmekte. Etkinliğin şimdilik cevrimici olarak yayınlanması ve ozel bir etkinliğin olmaması durumu var. Koronavirus nedeniyle sadece uzaktan erişimle yeni işletim sistemi surumleri sunulmuş olacak.
iOS 14 ile Uygulamaları Denenmesi
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 14 ile Uygulamaları Denenmesi
-
10-09-2022, 21:57:53