iOS 14 sadece tanıtımda anlatılan ozelliklerle mi sınırlı? Bu işletim sistemi hakkında başka bildiğimiz bir şey yok mu? Sorularla devam etmeyeceğim. Cevaplara gececeğim. iOS 14 ilk geliştirici betası yayında olduğu icin rahatlıkla şunu soyleyebilirim ki yeni ozellikler tanıtımla anlatılan ozelliklerle sınırlı değil.

Geliştirici beta testleriyle daha sayısız ozellik cıkacaktır. Aradan daha 24 saat gecmeden bir ozellik ortaya cıktı bile. iOS 14 klavyesi icin belirlenen ozellik, uzun suredir Android akıllı telefonlarda olan ve iOS icin de istenen ozellikler arasında yer alıyor.

iOS 14 Klavyesinde Emoji Arayabileceksiniz​Klavyeye eklenen yeni ozellik, artık emojiler icin bir arama bolumu getiriyor. Klavyede emoji kısmına girdiğiniz zaman, ustte arama cubuğu cıktığını fark ediyorsunuz. Bu kısma yazacağınız bir anahtar kelime işinizi gorecektir.

Mesela gulen surat icin “guluş”, “gulucuk” şeklinde aramalar yapılabilir ve bu aramalar size alternatifleri gosterecektir. Mesajlaşmaları daha eğlenceli kılacak ve aradığınız emojilere de anında ulaşmanızı sağlayacak olan bu ozellik, geliştirilmeye acık bir ozellik.

Sadece ilk betada bu seviyede gozukuyor. Yeni betalar ve biraz daha ilerleyen surumlerde emoji arama ozelliği ceşitlendirilebilir. Ozelliğin ne yonde değiştirileceği kullanıcılardan gelecek olan geri bildirimlerle de alakalı. Ben istenen ve beklenen bir ozellik dedim ama kullanıcı goruşleri aksi yonde bir kararsa, Apple geri adım bile atabilir.