Apple iOS 12 işletim sistemi icin guncellemelerine devam ediyor. Son olarak iOS 12.4.5 surumu yayınlandı. iOS 12.4.5 surumunun yayınlanmış olması alında beklendik bir durum değil. Fakat Apple iOS 12 serisinde farklı bir yol izledi.
Normalde desteği kesilen işletim sistemi icin Apple ’ın guncelleme yayınlamadığını goruyoruz. Fakat iOS 12 işletim sistemi icin işler biraz daha farklı işledi. Bu surum icin guncellemeler devam ediyor. Bu kez 12.4.5 yayınlandı. Surum notlarına baktığımız zaman yeni serinin cok bir yenilik getirmediğini goruyoruz.
Yine guvenlik odaklı bir guncelleme sunulduğu soyleniyor. Fakat yine de biz bu yazımızda iki surum arasındaki farkları ele alacağız. iOS 12.4.3 ile iOS 12.4.5 surumunu batarya ve performans acısından değerlendireceğiz. Tabii ki konuklarımız iPhone 5s ve iPhone 6 modelleri olacak.
iPhone 6 iOS 12.4.5 Batarya SuresiTestimizde yer alacak olan iPhone 6 akıllı telefonlarından birinde iOS 12.4.3 işletim sistemi yuklu. Bir diğer akıllı telefonda ise 12.4.5 surumu yuklu.
Teste baktığımız zaman, her iki surumun yuklu olduğu akıllı telefonda da batarya konusunda belli standartların yakalandığını goruyoruz. İlk ceyrek icerisinde beklendiği kadar bir fark soz konusu değil: Her iki akıllı telefonda hemen hemen aynı zamanlar icerisinde %80 kullanım oranına duşuyor. İlk ceyrek icin arada bir fark soz konusu değil.
%80 ’lik dilimin aşağısında %60 ’lık dilime doğru inerken ise fark ortaya cıkmaya başlıyor. Yeni surumun %1-2 gibi bir payla cok kısa bir surelik onde olduğu goruluyor. Aradaki farkın ucurum olmadığını soyleyebiliriz. Hatta cok bir fark yok ve iki surum icin pil sureleri eşit olarak gosterilebilir.
Yine de pil uyarısı icin eski surumun daha erken pil bitme uyarısı verdiğini gormekteyiz. %10 ’luk pil durumuna da eski surum daha cabuk bir şekilde duşuyor. Bu yonuyle yeni surum bir tık daha onde demek yanlış olmayacaktır. Karşılaştırmanın sonucunda da bu durumu net bir şekilde goruyoruz. İlk kapanan akıllı telefon iOS 12.4.3 kullanan iPhone 6 modeli oluyor.
iOS 12.4.5 Pil Dayanma Suresi: 2 saat 34 dakika
iOS 12.4.3 Pil Dayanma Suresi: 2 saat 30 dakika
Yeni Surum Batarya Puanı: 1451 puan
Eski Surum Batarya Puanı: 1437 puan
Batarya değerlendirmelerine baktığımız zaman cok kucuk bir farkla yeni surumun onde olduğunu goruyoruz. Fakat şunu da belirtelim ki arada bir ucurum soz konusu değil. Aradaki fark goz onune alındığı zaman dikkat cekici bir durum yok. Yeni surum sadece 4 dakikalık bir fark oluşturuyor. 4 dakikalık farkın iPhone 5s modellerinde de hemen hemen aynı değerlerde olması beklenmekte. Unutmadan eski işletim sistemi icin surum guncellemesini alan cihazları da paylaşalım.
Desteklenen Cihazlar
iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 iPod touch 6. nesil
iOS 12.4.5 Batarya Testi
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 12.4.5 Batarya Testi
-
10-09-2022, 21:57:07