iOS işletim sistemi icin beklenen buyuk guncelleme kısa sure once yayınlandı. Cok kısa bir sure once iOS 13.3 surumunun kullanıma girdiğini acıklamıştık. Bu zaten beklenen bir guncelleme olarak sunulmuştu. Uzun bir beta surecinden sonra yayınlanan guncellemenin yeniliklerinden soz etmiştik. Bu guncellemenin hemen sonrasında ise Apple surpriz bir adım attı. Firma iOS 12.4.4 guncellemesini de yayınladı.

Eski işletim sisteminin yeni guncellemesinin yayınlanmış olması, aslında oldukca şaşırtıcı bir durum. iOS 12.4.4 guncellemesi de haliyle dikkatleri uzerine cekmiş oldu. Guncellemenin neden yayınlandığı ve hangi cihazlar icin yayınlandığı konusunda da bilgiler paylaşılmış durumda.

iOS 12.4.4 Neler Sunuyor?​Yeni guncellemenin en cok dikkat ceken kısmı guvenlik. Zaten bu guncellemenin guvenlik odaklı bir guncelleme olduğunu goruyoruz. Eski akıllı telefonlar ve tabletler icin gelen seri, sadece guvenlik odaklı duzenlemeler yapılmasını sağlıyor. Bunun dışında bir yenilik ya da iOS 13 icerisinde kullanılan herhangi bir ozelliğin eski surume sunulmadığını belirtelim.

Surum notları cok net değil ancak surum notlarında da genel olarak buyuk bir guvenlik sorunu olduğu ve bu guncellemenin sorunu kapattığı soyleniyor. Toplamda 60 MB gibi bir boyuta sahip olan guncellemenin destekli olan tum cihazlar icin kullanıma sunulduğunu da belirtelim. Guncellemeyi alan cihazlar ise şoyle:

iPhone 6 Plus iPhone 6 iPhone 5s iPad Air iPad Mini 3 iPad Mini 2 iPod Touch Bu cihazlar icin yayınlanan guncellemenin acıklanmayan bir guvenlik sorununu cozduğunu bir kez daha hatırlatalım. iOS 12.4.4 surumunun sonrasında iOS 12 işletim sistemi icin yeni bir guncelleme gelip gelmeyeceği ise net değil. Muhtemelen bir sure daha guncellemeler devam edebilir. En azından tum guvenlik sorunları kapatılana kadar eski surum icin guncellemeler gelmesi surpriz olmaz.