iOS 13 işletim sistemi sorunlarıyla gundemde. Ne yazık ki guncellemeler henuz sorunları cozmeye yeterli olmadı. İlk olarak iOS 13 ana surumunde ortaya cıkan hataların iOS 13.1 surumuyle giderilmesi bekleniyordu. Bunun hemen sonrasında ise iOS 13.1.1 guncellemesi geldi.

iOS 13.1.3 surumune kadar ilerleyen birinci buyuk guncelleme yeterli olmadı. Bunun uzerine ikinci buyuk guncelleme geldi. iOS 13.2 yayınlandı. Fakat bu surum de hatalarıyla gundeme geldi. Bir yandan iOS 13 icin hataları tamamen giderecek surumu beklerken bir yandan ise iOS 14 seslerini de duymaya başladık. Son olarak iOS 14 icin yeni bir konsept calışması yapıldı ve beklenen ozellikler konusunda bazı paylaşımlar ortaya cıktı.

iOS 14 Neler Getirecek?​Henuz uzunca bir geliştirme sureci olsa da iOS 14 icin ilk tahminler ortaya cıktı. Konsept calışması bu konuda onemli fikirler veriyor. Konsept calışmasına baktığımız zaman ilk olarak ikonlarda değişiklik yapılacağı goruluyor.

İkonlarda da değişiklik yapılacağı goruluyor olsa da ana değişiklik klavye kısmında yapılacak gibi. iOS 13 ile klavyelere kaydırarak yazma ozelliği gelmişti. iOS 14 işletim sistemi sonrasında ise klavyelere GIF sekmesinin ekleneceği goruluyor. Bu şekilde klavyelerin cok daha işlevsel olması sağlanacak. Ayrıca yerleşim biraz daha kullanışlı olacak gibi duruyor.

Klavyede GIF ozelliğinin dışında bir diğer yeniliğin ise arama menusu olacağı goruluyor. Hem arama menusunun değiştiğini hem de gelen aramalarda gosterilen bildirimlerin değişeceği goruluyor. Tasarım kısmında onemli değişiklikler soz konusu.

iOS 14 işletim sisteminde bulunması beklenen son değişikliğin ise surukle bırak olacağı soyleniyor. Konsept calışmasında da vurgulanan surukle bırak ozelliği ile ekranı ikiye bolme ve uygulamaları surukle bırak ozelliği ile acmak mumkun olacak. Aslında bu ozelliğin daha onde iPad icin sunulduğunu gormuştuk.

Konsept calışmasına gore surukle bırak ozelliği de cok konuşulacak gibi duruyor. Tum bu artılarıyla beraber yeni surumun tanıtımı ise WWDC 2020 etkinliğinde yapılacak. Tabii ki bu ozelliklerin kesin olarak yeni surumde yer alacağını soylemek mumkun değil. Şu an sadece konsept calışmasıyla karşımıza cıkan yeni ozelliklerden soz ediyoruz.