Apple, iOS 13 işletim sistemi icin surekli duzenleme guncellemesi yayınlıyor. Aradan gecen kısa sure icerisinde 8 guncellemenin sunulduğunu gorduk. Beta surumlerini de sayacak olursak, guncellemelerin sayısı cok daha fazla. Ardı ardına yayınlanan guncellemeler iPhone kullanıcılarının bir hayli canını sıkmış durumda.

Her yeni guncellemede sorunların cozulduğunu duşunuyoruz ancak her seferinde yeni bir hata ortaya cıkıyor. Haliyle guncellemeler istenen etkiyi yaratmıyor ve kullanıcıların her surumde farklı bir hata ile uğraşması gerekiyor. iOS 13 işletim sisteminde yaşanan bu durum sonrasında Apple ’ın harekete gectiğini de ekleyelim. Firmanın yazılım ekibi, yaşanan sorunlardan sonra sistem değişikliğine gidiyor. iOS 14 sistem değişikliği ile gelen ilk yazılım olacak.

iOS 14 Adım Adım Geliştirilecek​Markanın onemli değişiklikler getireceği ve beklenen duzenlemeleri sunacağı surum olarak şimdiden one cıkan iOS 14 işletim sisteminin, geliştirme sırasında farklı bir sistemi izleyeceği acıklandı. Buna gore artık soz konusu işletim sisteminin her surumunde hata ile karşılaşılmayacak.

İşletim sisteminin yayınlanan hemen her beta surumu kontrol altında tutulacak. Beta surumu yayınlanmadan once, sorun yaratacak ya da geliştirmesi devam eden bir ozellik olduğu zaman bu ozellikler kapatılacak. Yeni bir ozelliğin ya da %100 başarılı sonuclar vermeyen ozelliğin, tamamlanana kadar kapalı tutulduğunu gormek mumkun olacak.

Boylece hem beta surumlerinde biraz daha kapalı testler yapılmış olacak hem de hataların en aza indirilmesi sağlanacak. Ortaya cıkan hataların en aza indirilmesi icin atılacak olan adımın, sorunları ne kadar cozebileceği ise başka bir tartışma konusu.

Bu şekilde geliştirilecek olan iOS 14 işletim sisteminin beta surumlerinin de daha kapalı bir şekilde test edilmesi, tum ozelliklerin de bir anda kullanılamayacağını gosteriyor. Daha once Microsoft ve Google tarafından da kullanılan yontemde Apple yorumunu gormek ilginc olacak.

Elbette ki bu sistemin ne kadar başarı gostereceğini de zaman gosterecek. Kesin olan şey hatalardan Apple ’ın da rahatsız olduğu ve artık işi ciddi bir şekilde ele alması gerektiği. iOS 13 bu konuda başarısız bir işletim sistemi oldu.