iOS 13 işletim sisteminin, şu an yayında olan en guncel surumu olan iOS 13.1.3 belli başlı hatalarla dikkat cekiyor. İşletim sistemi surumunde nasıl sorunların yaşandığı konusunda daha once yazılar paylaşmıştık. Bir yandan Apple ’ın yeni guncellemeler icim hazırlık yaptığı biliniyor olsa da diğer yandan ise iOS 13.1.3 sorunları can sıkmaya devam ediyor. Son olarak iOS 13.1.3 surumunde yer alan bir batarya sorunu gundeme geldi.

Guncelleme ilk yayınlandığı zaman da batarya sorununun uzerinde durulmuştu. Kullanıcılar yeni guncelleme sonrasında pil dayanma surelerinin istenen seviyeye cıkamadığı konusunda paylaşımlar yapmıştı. Şimdi ise sorunun biraz daha buyuduğu ortaya cıktı. Bu kez yeni modellerin de etkilendiğini gosteren bilgiler var.

iOS 13.1.3 Pil Dayanma Sorunu​iPhone 6s modellerinde yaşandığı belirtilen pil sorununun, diğer akıllı telefon modellerinde de yaşandığı ortaya cıktı. Ozellikle iPhone 7 sahipleri, akıllı telefonlarının iOS 13.1.3 guncellemesinden sonra pil dayanma suresinin bir hayli duştuğunu dile getiriyor. Yeni akıllı telefon modellerinde de sorun yaşandığına ilişkin benzer bir durum soz konusu.

iPhone X ve iPhone Xs kullanıcıları tarafından paylaşılan mesajlarda da iOS 13.1.3 surumu sonrasında pillerin dayanma surelerinin ciddi bir şekilde duştuğu goruluyor. Ozellikle iPhone 7 ve iPhone 8 akıllı telefonlarında soruna neden olan işletim sistemi guncellemesinin, duzenlenmesi bekleniyor. Muhtemelen ikinci buyuk guncelleme ile pil sorunu uzerinde yeni duzenlemeler yapılacak.

iOS 13.2 surumunde tamamen pil sorunlarının giderilmesi bekleniyor ancak bundan once de bir ara guncelleme sunulabilir. Bundan once sunulacak olan bir ara guncellemede pil sorununa odaklanılabilir. Apple ’ın henuz kullanıcılardan gelen mesajlardan sonra herhangi bir acıklama yaptığını gormek mumkun olmadı.

Muhtemelen maka tarafından da bu yonde bir calışma yapılıyor. Dediğimiz gibi asıl merak edilen durum, pil sorununun hangi surumde duzenleneceği. iOS 13.2 guncellemesinin Kasım ayı icerisinde yayına acılması bekleniyor. Haliyle Kasım ayında pil sorunlarının da tamamen cozuleceği duşunulebilir. Ozellikle iPhone 8 de dahil olmak uzere bu seriye kadar olan modellerde ciddi bir pil dayanma sorunu olduğu kesin.