iOS 13 guncellemesi ici geri sayım tamamlandı. Eylul ayıyla beraber guncelleme final surumuyle kullanılmaya başlandı. Yeni guncellemenin kullanıma başlamasıyla beraber bir dizi hata karşımıza cıktı. Acıkcası beklenmedik hatalar kullanıcıların karşısına cıktı. Apple bu hataların onune gecmek adına belli guncellemeler yayınladı. Firma tarafından yapılan guncellemeler iOS 13.2 surumune kadar uzandı.

Gorunen o ki yeni guncellemeler daha uzun sure devam edecek. Apple ’ın iOS 13 işletim sistemi icin calışmaları en az 1 sene devam edecek. Eğer hataların onune gecilmesi mumkun olmazsa, guncellemelerin sayılarının da artmaya devam ettiğini goreceğiz. Bir yandan guncellemelerin sayısının artmasını bekliyoruz ancak bir yandan da yeni surum icin geliştirmelerin başladığı ortaya cıktı. Hatta iOS 14 işletim sistemi icin ilk detaylar da ortaya cıktı.

iOS 14 Cift Ekran Ozelliği ile Gelecek​Ortaya cıkan ilk ozellik iOS 14 cift ekran ozelliği oldu. Konsept calışmalarında da yer verilen ozellik aynı ekran uzerinde iki farklı uygulamanın kullanılmasına izin verecek. Android işletim sisteminde kullanılan cift ekran desteğine benzer bir sistem olarak karşımıza cıkmasını beklediğimiz yeni uygulama duzeninin, oldukca işlevsel olduğunu gormek mumkun olacak.

iOS 14 işletim sisteminin bu ozelliği sayesinde ekranın bir kısmında mail yazarken bir kısmında ise video izleyebileceksiniz. Bunun dışında uygulamalar arasında gecişte mumkun olacak. Sadece surukle bırak yontemini kullanarak uygulamalar arasında belge paylaşımı, dosya paylaşımı gercekleştirmek mumkun olacak.

Yeni işletim sistemi surumunun buna benzer bircok işlevinin olması bekleniyor. Ozellikle genel kullanımda işlevselliği arttıracak olan cok onemli bir yenilikler sunulması bekleniyor.

Şimdiden gunceme gelmeye başlayan iOS 14 ozelliklerinin bazılarının iOS 13 guncellemeleriyle sunulması da soz konusu olabilir. Bunun icin Apple ’ın yayınlayacağı beta surumlerini takip etmek gerekiyor. Ozellikle buyuk guncellemelerde benzeri ozelliklerin mevcut işletim sistemine de gelmesi soz konusu olabilir.

iOS 14 işletim sisteminin yayınlanması icin en az 1 yıl gibi bir sure olduğunu da belirtelim. Yani henuz bu ozelliklere kesin demek icin erken.