iOS 13 işletim sistemi icin gelişim sureci hız kesmeden devam ediyor. Bir sonraki surum olan iOS 13.2 surumuyle beraber cok onemli yeniliklerin gelmesi soz konusu olacak. Guncellemenin tam olarak nasıl artılar sunacağı konusunda yeni beta surumlerinin yayınlanmasını beklemek gerekiyor ancak şimdiden elde edilen tahminler yok değil.

iOS 13 işletim sistemi icin ortaya cıkacak olan yenilikler bir yana, iOS 13.1 surumunde yaşanan hatalarda karşımıza cıkmaya devam ediyor. iOS 13.1.2 surumuyle beraber hatalar giderildiği derken bu kez iOS 13 iTunes hata mesajı gundeme geldi. Hatanın neden kaynaklı olduğu konusunda ya da nasıl cozuleceği konusunda ise bir bilgi bulunmuyor.

iOS 13 Hatası Rastgele Ortaya Cıkıyor​Bu kez hata iTunes uzerinde ortaya cıkıyor. Telefonunuzdan herhangi bir uygulamaya girdiğiniz zaman bir hata mesajı karşınıza cıkıyor. Karşınıza gelen hata mesajında; “iTunes Store, şu anda satım alma işlemlerini gercekleştiremiyor. Lutfen daha sonra tekrar deneyiniz” uyarısı goruyorsunuz. Bu hatanın neden cıktığı konusunda cok fazla bir bilgi yok.

Acıkcası hatanın ne zaman cıkacağı konusunda da kesin bir bilgi yok. Herhangi bir an hata karşımıza cıkabiliyor. Ustelik bunun icin uygulama sınırı da yok. Herhangi bir uygulamaya girdiğiniz zaman da hata ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu yonuyle hatanın tam olarak neden kaynaklandığı konusunda bir bilgi yok.

Karşınıza gelen uyarıya tamam dedikten sonra uyarı ekrandan kalkıyor. Fakat zaman zaman aynı hata mesajını tekrar alabiliyorsunuz. Sosyal medya uygulamaları uzerinden ortaya cıkan mesajlarla hatanın tespit edildiğini ekleyelim. Henuz Apple konuya ilişkin bir acıklama yapmadı. Sorunun cok buyuk bir sıkıntıya neden olmadığını da ekleyelim.

Yani sadece uyarı karşımıza cıkıyor ancak bu uyarı başka bir uygulamanın durmasına ya da hata vermesine neden olmuyor. Uygulamaya girerken hata mesajı alsanız da yine uygulamaları acabiliyorsunuz. Kısacası sorunsuz bir şekilde kullanım yapılabiliyor.

Hata mesajının neden kaynaklandığı konusunda bir acıklama yapmamış olsa da iOS 13.2 surumuyle beraber Apple ’ın bu sorunu tamamen cozmesi de beklentiler arasında.