Akıllı telefonlarda yeni bir trend ortaya cıkmaya başladı. Yeni işletim sistemleriyle beraber ortaya cıkan trend, karanlık mod. İlk olarak Android 10 işletim sisteminde karanlık mod karşımıza cıkmıştı. Hemen sonrasında ise iOS 13 ile karanlık modun kullanıma sunulacağı acıklandı. Bir yandan iOS 13 yayınlandı bir yandan Android 10 yayınlandı. Haliyle karanlık mod ozelliği de kullanılmaya başladı. Fakat burada bir sıkıntı soz konusu.
Karanlık mod kullanılıyor ancak beklendiği seviyede bir destek sunmuyor. Telefonun temaları ve menuleri icin karanlık modun sunulduğunu gormekteyiz ancak uygulamalar icin aynı durum gecerli değil. Uygulamalar icin karanlık modun kullanımı, guncellemelere bağlı. Geliştiricilerin bu konuda desteklerini vermeleri ve uygulamalarını guncellemeleri gerekiyor. Aynı durum hem iOS icin hem de Android 10 işletim sistemi icin gecerli.
Bu noktada uygulamalardan da bir bir karanlık mod guncellemelerinin geldiğini goruyoruz. Son olarak iOS 13 sonrasında Gmail karanlık mod guncellemesini yayınladı.
Gmail Karanlık Mod GuncellemesiHem iOS 13 surumu icin hem de Android 10 surumu icin yayınlanan karanlık mod, uygulamanın arayuzunun tamamen siyah bir menuye donuşmesini sağlıyor. Yayınlanan yeni karanlık modun kullanılması icin sadece uygulamanın guncellenmesi yeterli oluyor.
Oyle ki guncellemenin sonrasında, cihazınızı karanlık moda aldığınız zaman otomatik olarak Gmail uygulaması da karanlık moda geciş yapmış oluyor. Bunun icin ekstra bir duzenleme ya da ayar acılması gerekmiyor.
Doğrudan ana sisteme bağlı olarak bir calışma sunulması soz konusu. Guncellemenin ne kadar artı sağladığı tartışılır ancak bu modla beraber enerji tasarrufu konusunda da onemli adımların atıldığını gormek mumkun olacak.
Eğer cihazınızda iOS 13 kullanılıyor ya da Android 10 işletim sistemi kullanılıyorsa, yapmanız gereken tek şey Gmail uygulamasını acmak olacak. Gmail uygulamasını acmanız ve ardından da “Ayarlar” kısmına tıklamanız gerekiyor.
Sonrasında ise “Tema” bolumune tıklamanız gerekecek. Tema bolumune tıklamanızın ardından yeni bir secenek ortaya cıkacak. Karanlık modun buradan da aktifleştirilmesi mumkun. Son olarak guncellemelerin anında yayınlanmayacağını belirtelim. Google tarafından yapılan acıklamaya gore guncellemenin yayınlanması icin 15 gunluk bir sure verildi. Tum cihazlara guncelleme gelmesi 15 gunu bulacak.
iOS Gmail Karanlık Mod Var Mı?
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS Gmail Karanlık Mod Var Mı?
-
10-09-2022, 21:53:06