iOS 13 işletim sistemi yayınlandı ve bazı uygulamalar yeni işletim sistemine ayak uydurmak adına guncellemeler yayınlamaya başladı. Mesela Shazam icin bir karanlık mod desteğinin geldiği goruldu. Bunun yanında geliştiriciler icin de bazı yeni API serileri sunulmuş oldu. Bu şekilde iOS 13 ayrıcalıklarını da belli aralıklarla uygulamalarda gormek mumkun olacak. Uygulamalar icin yapılacak olan iyileştirmelere WhatsApp da katıldı.
WhatsApp iOS Surumu Guncelleme AlıyorDoğrudan iOS 13 işletim sistemiyle alakası yok ancak iOS 13 guncellemesi sonrasında gelen beta surumuyle beraber WhatsApp icin de yeni ozellikler ortaya cıkmış oldu. 2.19 beta surumu olarak yayınlanan yeni surume gore resim hizalama ozelliğini kullanmak mumkun olacak.
WhatsApp guncellemesi sonrasında resim gonderimlerinde hizalama ozelliği kullanılacak. Resimlerin uzerine cıkartma eklerken ya da resimlerin uzerine resim eklerken hizalama cubuklarını kullanmak mumkun olacak. Hizalama cubuklarının kullanılması sayesinde fotoğrafları biraz daha duzgun hazırlamak mumkun olacak.
Guncellemenin ilk olarak iOS surumu icin yayınlanması bekleniyor. iOS surumunde kullanılacak olan yeni ozelliğin Android icin yayınlanması ise epey bir zaman alacak. Aynı beta serisinde ozelliğin Android işletim sistemi icin yayınlanmadığını gorduk.
Bu noktada iOS icin ne zaman guncelleme yayınlanacağı ise kesin değil. Şimdilik beta surumu devam ediyor. Beta testlerinin tamamlanmasının ardından yeni surumun yayınlanması mumkun olacak.
Bu surecte geliştirilmiş karanlık mod kontrolleri, menuler icin yeni kontroller, uygulama uzerinden goruntulu arama icin yeni ozellikler gibi artılar da sunulması bekleniyor.
WhatsApp guncellemesinin yayınlanmasının ardından, yazı icin guncelleme yapacağız. Şimdilik elde ettiğimiz detaylar bu şekilde. Guncellemede yeni bir ozellik ortaya cıkarsa bilgi vereceğiz.
iOS Surumu Yenilikleri
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS Surumu Yenilikleri
-
10-09-2022, 21:52:43