iOS 13 İşletim sistemi cok kısa bir sure once yayınlandı. iOS 13 işletim sisteminin kullanıma başlamasıyla beraber belli başlı sorunlar ve sistem hataları da ortaya cıkmaya başladı. Yeni işletim sistemi surumu icin ortaya cıkan mail hatasından ve arama menusu hatasının nasıl sonucları olduğundan soz etmiştik. Guncellemeler sonrasında ortaya cıkan sorunlar icin ilk buyuk guncelleme beklenirken bir yandan da yeni sorunlar ortaya cıkmaya devam ediyor. Son olarak iOS 13 PUBG Hatası ortaya cıktı.
Yeni guncellemenin hemen sonrasında PUBG mobil oyununda karşımıza cıkan hata, kullanıcıların 3 parmak hareketlerini yapmasının onune geciyor. Guncellemeyi yukleyen kullanıcılar oyun icerisinde 3 parmak hareketini yapamıyor.
iOS 13 PUBG Hatası DoğrulandıOyun icerisinde yaşanan sorunun hareketleri de doğrudan etkilediği konusunda acıklamalar yapıldı. Hem firma hem de Apple konuya ilişkin bir acıklama yaptı. Tencent tarafından yapılan acıklama sonrasında oyunda yer alan sorun kabul edildi. 3 parmak hareketinde bir sıkıntı yaşandığını belirten firma, oyuncuların bu durumdan etkilendiklerini ve oyun duzeninin de sıkıntıya girdiğini acıkladı.
Bu acıklamaların hemen arkasından ise uyarı sisteminin devreye girdiği oğrenildi. Oyuna giren iOS kullanıcıları cihazlarını iOS 13 işletim sistemine yukseltmemesi konusunda uyarılıyor. iOS 13 işletim sistemini yuklemenin oyuna zarar verebileceği soyleniyor.
Ustelik bu sadece PUBG icin gecerli değil. Bunun yanında Fortnite oyunu icin de aynı durumun gecerli olduğu acıklandı. Benzeri bir şekilde diğer oyunlarda da sorunlar olduğunu ekleyelim.
Oyunlarda yer alan bu sorunları kullanıcıların cozmesi ise pek mumkun değil gibi gozukuyor. Kullanıcıların sorunları cozme konusunda guncellemeleri beklemesi gerekiyor. Guncellemelerin yayınlanmasının ardından sorunun cozulmesini ve oyunlar icin de yaşanan sıkıntıların onune gecilmesini bekliyoruz.
Bu konuda Apple tarafından da bir acıklama yapıldı. Sorunun kabul edildiğini belirten Apple yetkilileri bir sonraki guncelleme icin sorun uzerinde calıştıklarını acıkladı. iOS 13.1 surumunun yayınlanmasından sonra sorunların cozuleceği işaret ediliyor.
Fakat kesin bir bilgi paylaşımı yapılmış değil. Surum numarası konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Sorunun cozuleceği surum iOS 13.1 olmayabilir. Bir sonraki guncelleme de beklenebilir. Bunlar icin Apple tarafından yeni bilgiler paylaşılacağı duşuncesindeyim. Cunku tum kullanıcıları etkileyebilecek bir sorun soz konusu.
iOS PUBG Hatası
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●3 Görüntüleme
-
10-09-2022, 21:52:37